Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BM’nin Proje Hizmetleri Bölümü, IOTA ile Ortaklık İmzaladı

22 Mayıs tarihinde yapılan bir açıklamaya göre , Birleşmiş Milletler, Blockchain platformu olan IOTA ile blockchain teknolojisinin verimliliği nasıl arttırabileceği konusunu araştırmak üzere bir ”mutabakat beyannamesi” imzaladı.

United Nations Office for Project Services (Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Bölümü; UNOPS) tarafından ortaklık ile ilgili yapılan basın açıklamasında, proje bölümü bu ortaklıktaki asıl hedefin blockchain kullanarak aracı kurumları ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

UNOP’un Blockchain Teknolojisi konusundaki Özel Danışmanı olan Yoshiyuki Yamamoto konu hakkında şunları ifade etti:

”Makinelerin, cihazların, sensörlerin ve insanların birbirlerine bağlanıp birbirleri ile iletişim kurduğu bir vizyonu paylaşıyoruz, – bu ”Endüstri 4.0” dünyasıdır. Bu süreçlerin simültane olarak herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan çalışmasını sağlayan teknoloji bizim kurum olarak görevimize ulaşmamızı hızlandıracaktır.”

IOTA ile beraber kurum, ”UNOPS’un belirli iş alanlarına daha fazla verimlilik sunabilmek için spesifik kavram kanıtları (PoC)  geliştirmenin” yanı sıra,  buna ek olarak ”eğitim çalıştayları” ve ”düşünce liderliği seminerleri” de düzenleyecek.

Gündeme gelen bu son gelişme yıllardır bu teknolojiyi çeşitli alanlara entegre etmeye çalışan Avrupa Birliği içerisindeki blockchain yeniliklerine bir yenisini daha ekliyor.

2017 Kasım ayında World Identity Network ile imzalanan bir ortaklık çocuk kaçakçılığının önüne geçmek için dijital kimlik sistemi üretmeyi planlamaktaydı. Bundan hemen önce Haziran ayında ise AB, Ethereum’un ağ altyapısını uluslararası yardım dağıtabilmek için kullanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment