Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BMW Blockchain Teknolojisinden Gayet Memnun

Otomobil devi BMW geçen yıl PartChain adlı bir blockchain projesini test etmeye başladı. Amazon Web Services ve Microsoft Azure gibi teknolojileri kullanan BMW bu projeyi tedarik zincirini iyileştirmek için geliştirmişti.

Şirketin amacı bu blockchain projesini kullanarak tedarik zincirinin daha iyi yönetilip yönetilemeyeceğini görmekti. BMW bugün bir basın duyurusu yayınladı ve bu projenin başarılı olduğunu açıkladı.

Blockchain Kullanımı

BMW, kendi geliştirdiği PartChain projesi sayesinde otomobil parçalarının nereden geldiğini, nereye gittiğini normalden çok daha etkili bir şekilde takip edebiliyor. Şirket geçen yıl geliştirdiği bu projeyi test etmek için kendi araçlarında kullandığı ön farları kullandı. Birkaç farklı üretim tesisinden çıkan farları takip eden BMW, bu süreçten oldukça memnun kaldı.

BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Wendt, tedariğe ilişkin verilerin blockchain sayesinde “güvenli ve anonim” bir şekilde paylaşılabildiğini söylüyor. Şirket bu yüzden blockchain teknolojisini yalnızca otomobil parçalarını takip etmek için değil daha farklı amaçlar için de kullanmayı planlıyor. Wendt bu teknoloji hakkında şunları söylüyor:

“Bu proje sayesinde BMW’nin satın alım işlemlerini çok daha etkili bir şekilde dijitalleştirebiliriz. Başlıca hedefimiz tedarik zinciri dahilindeki verilerin güvenli ve anonim bir şekilde aktarılabileceği açık bir platform oluşturmak.”

Yayınlanan basın duyurusuna göre BMW bu teknolojiyi uzun vadede ham madde kullanımını takip etmek için de kullanabilir. Şirket ayrıca bu teknolojiyi kendi fabrikalarındaki üretim sürecini kontrol etmek için de kullanmaya başlayabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment