Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BMW Güney Kore’de Blockchain Programı Başlatacak

Otomobil devi BMW Güney Kore’de blockchain tabanlı yeni bir teşvik programı başlatacak. BMW Vantage adlı program müşterileri markayla etkileşime girmeye teşvik edecek, bunun karşılığında ise onlara ödül dağıtacak.

BMW’nin Güney Kore şubesi bugün BMW Vantage adlı bir teşvik programının duyurusunu yaptı. Ülkedeki BMW müşterileri bu programa katılarak şirket ürün ve hizmetlerinden indirimli şekilde faydalanabilecekler. Bu indirimin araç bakımı gibi hizmetleri de kapsayacağı belirtildi.

Şirket puanları nasıl dağıtacak?

Müşteriler program kapsamında bonus puan kazanabilecekler. Korea Herald haberine göre bayiden yeni bir model BMW alan müşterilere yüz binlerce puan verilebilecek. Yeni bir BMW 5 veya BMW 6 serisi alan müşteri 900 bin; X1, X2, BMW 1 ve BMW 2 serisi gibi model ve serileri alan müşterilere ise 600 bine kadar varan miktarda puan dağıtılacak.

BMW Vintage programı kapsamında daha farklı şekillerde de puan elde edilebilecek. Şirketin mobil uygulamasını kullanan, oyun ve etkinliklere katılan müşterilere de bonus puan verilecek.

Blockchain tabanlı olacak

BMW tarafından geliştirilen bu yeni program blockchain teknolojisinden güç alıyor. Basın duyurusunda yer alan bilgilere göre şirket bu bonus puanların dağıtımını ve takibini blockchain üzerinden yürütecek.

Blockchain teknolojisi kullanılarak geliştirilmiş bu sistemin başlangıç aşamasında yalnızca Güney Kore’de kullanılması bekleniyor. Teşvik programını şimdiden deneme sürecine alan BMW Güney Kore şubesi, programı yıl sonuna kadar aktif hale getirmeyi planlıyor. Şirket ayrıca başlangıç aşamasında sadece Kore pazarında kullanılacak bu programı zamanla diğer ülkelere de aktarmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!