Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin 10 Bin 700 Dolar Altında Düşüşe İşaret Eden 5 Şey

Bitcoin, son 24 saatte 10 bin 700 dolar sularından 10 bin 500 dolar barajına geriledi. Peki, Bitcoin için bu düşüş işaretleri devam ediyor mu? Bir analist, Bitcoin için 5 teknik sinyalden bahsetti.

Twitter’da CryptoHamster adı ile bilinen bir trader, bazı Bitcoin grafiklerini paylaştı ve Bitcoin için düşüş işaretleri hakkında analizlerde bulundu. CryptoHamster, Bitcoin’in 10 bin 700 doların altında gösterdiği düşüş hareketi için 5 teknik neden sıraladı. İşte CryptoHamster’ın BTC düşüşü için gösterdiği 5 teknik sebep:

  1. Bitcoin 4 saatlik grafikte, uzun ters bir fitil ile işaretlenmiş “gravestone doji” mumu oluşturdu. Bu fitil genellikle varlığın girmeye çalıştığı aralıktan reddedildiğinin işareti olarak yorumlanır.
  2. Tom Denmark İndikatöründe 9 satış mumu göründü. Bu 9 mumu genellikle bir trendin dönüm noktasını haber verir.
  3. Bitcoin, grafiklerde tabanı yerel diplerden oluşan bir üçgen çiziyor ve bu üçgenin üst sınırında güçlü bir direnç ile karşılaşıyor.
  4. 4 saatlik grafikte Stokastik RSI ve Fisher Transform indikatörlerinde düşüş kesişimleri gözlemleniyor. Bu göstergelerin ikisi de aşağı yönlü hareket eğilimi sinyalleri veriyor.
  5. Bitcoin haftasonundaki yükselişinin bir sonucu olarak olumsuz yönde bir CME boşluğu oluşturdu. Bitcoin, CME boşluklarını %75 oranında doldurma eğilimi gösterir.
bitcoin-dusus-isaretleri
CryptoHamster tarafından paylaşılan 4 saatlik BTC/USDT mum grafiği.

Bitcoin Yıkılmadı, Ayakta

Bitcoin için tüm bu olumsuzluklardan bahsedilmesine rağmen lider koin, son haftalarda yaşanan olaylar ışığında oldukça sağlam durmayı başardı. Önce dünyanın önde gelen kripto para borsalarından KuCoin 200 milyon dolarlık bir hack skandalı ile karşı karşıya kaldı. Devamında BitMEX, ABD tarafından dava edildi ve sonra da ABD başkanı Donald Trump koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Birbiri ardına gelen bu gelişmelerden sonra gözler Bitcoin’in nasıl bir hareketlilik göstereceğine çevrildi.

Bitcoin belli oranda düşüş yaşasa da beklenenin aksine bu gelişmelerden çok büyük oranda etkilenmedi. BTC düşüşünü %10 oranının altına tutmayı başardı ve 10 bin dolarlık psikolojik barajı da kaybetmedi. Çoğu piyasa analisti Bitcoin fiyatının bu olaylardan beklenenden daha az olumsuz etkilenmesinin iyiye işaret olduğu konusunda da hem fikir.

bitcoin-dusus-isaretleri
2 haftalık süreci gösteren BTC/USD grafiği. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!