Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ile TaoTao’nun Arasına SBI Holdings Girdi

Japonya merkezli bir finansal hizmetler şirketi grubu olan SBI Holdings, Binance ile TaoTao arasında yapılması planlanan anlaşmanın iptal edilmesinin ardından TaoTao borsasının tüm hisselerini satın aldığını duyurdu. SBI Holdings, bu satın alımla birlikte artık 2 büyük kripto para borsasına sahip.

SBI Holdings, Binance ile TaoTao’nun stratejik anlaşma planının iptal edilmesinin ardından büyük bir hamle yaparak TaoTao kripto para borsasının tüm hisselerini satın aldı. SBI Holdings, sahip olduğu iki lisanslı kripto para borsasıyla birlikte kullanıcılara daha güçlü bir hizmet vermeyi amaçladığını söyledi. Bu stratejik hamleyle birlikte SBI Holdings’in hisselerinde son kapanışta +0.23% oranında bir artış görüldü.

SBI Holdings hisse

Binance ile TaoTao Arasındaki Anlaşmazlık SBI Holdings’e Yaradı

Kripto para borsası Binance ve TaoTao arasında gerçekleşmesi beklenen stratejik anlaşmanın bilinmeyen nedenlerle iptal edildiği duyurulmuştu. Yaklaşık 9 ay boyunca görüşmelere devam eden Binance ve TaoTao, görüşmelerini 5 Ekim 2020 tarihinde resmen sonlandırdı. Binance ile Japon kripto para borsaları arasında yaşanan bazı gerginlikler de düşünüldüğünde şirketin Japonya’da faaliyet gösterme olasılığı oldukça düşük kabul ediliyor.

SBI Holdings: TaoTao ile Daha İyi Hizmet Vermeyi Hedefliyoruz

TaoTao, kripto para borsasını geçtiğimiz yılın mayıs ayında kurdu ve şirket hisselerinin %40’ına Yahoo! Japan sahipti. SBI Holdings’in TaoTao hisselerinin tamamını alması ile birlikte şirket, TaoTao’nun sahip olduğu kaynaklardan en yüksek seviyede faydalanmayı hedefliyor. TaoTao dışında SBI VC Trade aracılığıyla da kripto para hizmeti sunan SBI Holdings, TaoTao ile daha güçlü ve iyi bir hizmet sunmak istediğini şu şekilde ifade etti:

“Gelecekte, SBI Group’un kaynak ve yönetim bilgilerinin yanında TaoTao’nun geliştirmiş olduğu müşteri tabanı ve hizmetlerinden maksimum seviyede yararlanmak istiyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!