Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB, Bitcoin (BTC) Paritesinde Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in yerel token’ı Binance Coin (BNB), 29 Temmuz günü yaşanan fiyat hareketleri sonucunda Bitcoin (BTC) paritesine karşı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

2021 yılının aralık ayından beri kripto para piyasalarında yaşanan düşüşten en az etkilenen paritelerden bir tanesi Binance Coin oldu. Düşüş süreci boyunca tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) %70 civarında bir gerileme yaşayan BNB, %86‘lık gerileme yaşan Cardano, %85 gerileme yaşayan Ripple gibi en yakın rakiplerini geride bıraktı.

Yaklaşık 55 milyar dolar piyasa değeri olan BNB, Binance borsasının istikrarlı olarak kullanıcı odaklı çalışması, sunduğu güvenilirlik ve birçok dildeki desteğiyle paralel bir hızda büyümeye devam ediyor.

BNB/BTC paritesinin bir önceki zirvesi 10 Mayıs 2021 günü 0,01235 yüzdesiyle görülmüştü. Dün itibariyle 0,01259 seviyelerine kadar yükselen parite, şimdiye kadar ki süreçte BNB’nin Bitcoin karşısında en değerli olduğu an olarak tarihe geçti.

BNB Teknik Analizi

Binance’ın yerel token’ı BNB, tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 690 doların yaklaşık %58 aşağısında 290 dolardan işlem görüyor.  Dün 300 dolar direncinden tepki alan BNB için aşağı yönlü ilk destek seviyesi olan ve likidite bölgesine denk gelen 274 dolar gösterilebilir. Düşüşün devam etmesi durumunda ise 2. destek olarak karşımıza 244 dolar olan retest bölgesi çıkıyor. Yukarı yönlü bakıldığında ise 300 doları güçlü bir şekilde kırması durumunda ilk tepki alacağı yer 344 dolardaki MA200 hareketli ortalaması olacaktır.

BNB/BTC paritesine baktığımızda ise bir çanak- kulp formasyonu dikkat çekiyor. Bu formasyonun bozulmaması ve yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda, formasyon hedefi %23‘lük bir artışla 0,0153 seviyesi olarak belirlenebilir.

Sunulan verilerin hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Tümüyle yazarın kendi görüşüdür.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!