Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Küresel Büyümesini Sürdürüyor: Dubai’den Tam Yetki

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, Dubai’de operasyonları için tam yetki aldı.

Reuters’ın 29 Temmuz tarihli haberine göre, Kripto para borsası FTX mart ayında Dubai’den aldığı sınırlı faaliyet lisansından sonra FTX Avrupa’nın iştiraki olan FTX Exchange FZE 29 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, Dubai’de Takas ve Piyasa Yapıcı lisanslarını aldığını duyurdu.

Şirket, Dubai’deki kurumsal yatırımcılara kripto türev ürünleri ve ticari hizmetler sunarak başlayacağını ayrıca NFT satış ve saklama hizmetlerini sağlayacağını açıkladı.

FTX Ortadoğu ve Kuzey Afrika CEO’su Balsam Danbach Reuters’a verdiği röportajda, lisanslarının bireysel yatırımcıları da kapsadığını ancak bireysel yatırımcılara hizmet verirken Dubai’nin kripto para piyasası regülatörü Sanal Varlıklar Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen regülasyonları eksiksiz uygulamak için bireysel hizmetleri kademeli olarak başlatacaklarını belirtti.

Mart 2022 tarihinde dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’eDijital Varlık Saklama ve Takas” lisansı veren Dubai, uzmanlara göre diğer birçok regülatör dijital varlıklar konusunda muhafazakar davranırken pazarda hakimiyetini arttırıyor.

Bitexen araştırma raporunda yer alan bilgilere göre, Dubai’nin sektörü teşvik edici regülasyonları, Dubai’yi bir kripto paralar için cazibe merkezi yapsa da küresel kara para aklama gözlemcisi olan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından kara para takibinin zorlaşacağı görüşüyle Birleşik Arap Emirlikleri gri listeye alındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!