Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Chain, Ağ Ölçeklenebilirliğini Arttırmak İçin Yan Zincirler Başlatmaya Hazırlanıyor

Önde gelen kripto para borsası Binance tarafından kurulan bir katman-1 blockchain’i olan BNB Chain, ağ ölçeklenebilirliğini arttırmak için yan zincirler başlatmayı planlıyor.

The Block‘un 28 Mart tarihli haberine göre BNB Chain, oyun gibi yoğun kaynak harcayan uygulamalarda maliyeti düşürmek ve işlem hızını artırmak için yan zincirler başlatmayı planlıyor. BNB Chain, planlanan yan zincirler ile ağ ölçeklenebilirliğini arttırmayı amaçlıyor.

Bir Binance sözcüsü, The BNB Chain Application Sidechain (BAS) olarak adlandırılan yan zincirlerin, geliştiricilerin BNB Chain’den veri ve varlık taşımasına izin vererek ağın sınırlı işlem kaynakları üzerindeki baskıyı azaltacağını söyledi. Her uygulamaya özel olacak olan yan zincirler belirli kullanım durumlarına odaklanacak.

Yan zincirlerin ne zaman başlatılacağı ile ilgili herhangi bir bilgiye yer vermeyen Binance sözcüsü konuyla ilgili;

BAS, geliştiricilerin ve düğüm operatörlerinin, BNB Chain ile yakın bir bağlantıyı sürdürürken, çok sayıda kullanıcı için dahili değer sistemleri olarak kendi blockchain’lerini oluşturmalarına ve çalıştırmalarına yardımcı olmak için tanıtılan bir altyapıdır.

açıklamalarında bulundu.

BNB Chain üzerinde çalışan geliştirme ekibi Binance Labs’ın, GameFi’a odaklanacak ilk BAS test ağının teknik ayrıntılarını yakında açıklaması bekleniyor.

BNB Chain geçtiğimiz şubat ayında şimdiki adıyla yeniden markalaştığında, ekip GameFi, SocialFi ve Metaverse gibi alanlarda büyük ölçekli uygulamaları benimsemeyi planladığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!