Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sudan Merkez Bankası, Kripto Kullanımına Karşı Uyarılarda Bulundu

Sudan Merkez Bankası (CBOS), kripto paraların finansal suçlar ve yüksek riskler barındırdığını söyledi ve kullanımına karşı uyarılarda bulundu.

27 Mart tarihinde Sudan Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, ülke ekonomisinin sıkıntılı olduğu belirtilirken yüksek riskler barındıran kripto paraların kullanımına karşı uyarıda bulunduğu söylendi.

Sudan’ın yerel haber kuruluşu SUNA’nın yaptığı haberde, kripto paraların barındırdığı yüksek riskler haricinde finansal suçlarda da kullanıldığı belirtildi. Ayrıca SUNA’nın yaptığı habere göre ülkedeki kripto para kullanımının artışı henüz belli olmasa da internet üzerinden kripto para ticaretine teşvikin arttığı fark edildi.

CBOS yaptığı açıklamada kripto paraların ülkede bulunan düzenlemelerde para veya mülk olarak sınıflandırılmadığını ve yasal sıkıntılar barındırabileceğini söyledi.

Sudan’da 2021 yılının ekim ayında yaşanan askeri darbeden bu yana enflasyonun %360 artış gösterdiği belirtiliyor.

İnsan Hakları Vakfı’nın baş strateji sorumlusu Alex Gladstein konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle kripto paralara yönelen insanlara karşı bir uyarıydı.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!