Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Chain Ethereum’u Geride Bıraktı: Artık Bitcoin’in Ardından İkinci Sırada

BNB Chain (BNB) benzersiz cüzdan adresi bakımından Ethereum’u (ETH) geride bıraktı ve Bitcoin’den (BTC) sonra en fazla benzersiz adrese sahip ikinci ağ statüsüne erişti.

BNB Chain tarafından paylaşılan ve “Yıllık Değerlendirme” olarak adlandırılan resmi blog gönderisinde ağ üzerindeki eşsiz adres sayısının Ethereum’u geçerek dünyanın en büyük blokzinciri haline geldiği ifade edildi. Bununla birlikte “dünyanın en büyük 1. katman blokzinciri” iddiasında tutarsızlık bulunuyor.

On-chain verileri, Bitcoin ağının 1 milyardan fazla eşsiz adresle halen daha hem Ethereum ağından hem de BNB ağından daha fazla benzersiz kullanıcıya sahip olduğunu ve “en büyük ağ” statüsünü koruduğunu gözler önüne seriyor.

Bu noktada BNB Chain için “ikinci en büyük ağ” tanımı daha doğru olabilir. Verilere göre Ethereum şu anda 217 milyondan fazla benzersiz adrese sahipken BNB Chain eşsiz adres sayısının 233 milyonu geçtiği görülüyor. Ayrıca BNB Chain, Mayıs 2022’de 9.8 milyona ulaşan işlem hacmi ve Ekim ayında 2.2 milyona ulaşan günlük aktif kullanıcı sayısı ile yeni rekorların altına imzasını atmış oldu.

Buna ek olarak BNB ağı, yalnızca 3. çeyrekte 7.6 milyar dolar toplam kilitli varlık (TVL) değeriyle merkeziyetsiz finans (DeFi) hakimiyetini önemli oranda artırdı.

Bu yıl içerisinde BNB Chain tarafındaki bir diğer önemli gelişme ise “Builder Grant” programı oldu. BNB Chain Web3 üzerindeki merkeziyetsiz uygulamaların (Dapps) büyümesini desteklemek için Builder Grant ve “10 Milyon Dolarlık İşlem Ücreti Teşviki” gibi çeşitli geliştirici destek programlarını tanıttı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!