Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Chain’de Tarihi Arbitraj Karı: Kripto Botu 4 Dolar ile Milyonlar Kazandı!

MEV (Maximal extractable value) Botu tarihin en büyük tek işlemlik arbitraj karını elde ederek dikkatleri üzerine topladı.

Bir MEV Botu, sadece 4,16 dolarlık flash loan (flaş kredi) saldırısı ile 1,575 milyon dolar kar elde etti. On-chain analiz platformu EigenPhi tarafından aktarılan verilere göre 10 Ekim günü bir MEV Botu Binance Smart Chain (BSC) ağına bağlanarak merkeziyetsiz borsa (DEX) Pancakeswap (CAKE) üzerinde yer alan BH isimli hacimsiz bir token’a yöneldi.

Saldırgan öncelikle BH token üzerindeki akıllı sözleşmeye milyonlarca dolar değerinde Tether (USDT) likiditesi ekleyerek adeta token’ı ele geçirdi. Ardından bu likiditeyi çeken ve çekim esnasında ortaya çıkan fiyat açığını MEV Botuyla suiistimal eden saldırgan, 4,16 dolarlık maliyetle 1,575 milyon dolar kar sağlamış oldu.

Fonlar aklandı

Bu işlem tek blokta gerçekleşen en büyük MEV Botu arbitraj karı olarak tarihe geçti. Web3 analisti Beosin Alert’e göre saldırgan bu işlemlerden kısa süre sonra 1,27 milyon dolarlık karı aklamak üzere Tornado Cash’e transfer etti. Kalan 300 bin dolarlık bakiye halen daha saldırıyı gerçekleştiren cüzdandan tutuluyor. Saldırıyı gerçekleştiren adres “0xFDbf…3464” olarak kaydedildi.

Saldırının merkezinde yer alan BH, yaşananların ardından beklenmedik şekilde %20.000’e varan bir yükseliş yaşayarak 0,0104 dolardan 2,11 dolara yükseldi. Bununla birlikte BH/USDT işlem çiftinde 24 milyon dolarlık hacim görüldü.

MEV, madencilerin blokzincirinde işlemleri doğrulayarak elde edebilecekleri maksimum ödül miktarını temsil etmektedir. Borsa işlemleri, likidite havuzları işlemleri, işlem ücretleri, stop-loss emirleri ve arbitraj işlemleri gibi çeşitli fonksiyonlar MEV kapsamına giriyor. MEV Botları, genellikle arbitraj için kullanılsa da bir takım alım-satım saldırıları ve fiyat manipülasyonları içinde istismar edilmektedirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!