Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Sevgilisinden SBF İtirafı: Binance’i Bitirmeye Çalıştı!

Mahkemeye sunulan güncel iddialara göre FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) düzenleyici kurumların kripto para borsası Binance’i piyasadan silmesi için çeşitli girişimlerde bulundu.

FTX kurucusu SBF’nin devam eden davasının son perdesinde eski sevgilisi ve Alameda Research CEO’su Caroline Ellison tarafından ortaya atılan iddialar gündem oldu. Ellison, SBF’nin takıntılı olduğu alanlardan bazılarını su üzerine çıkartırken sunulan başlıklar arasında kripto para borsası Binance’e karşı yürütülen komplo girişimi dikkat çekti.

Caroline Ellison’ın mahkemeye sunduğu notlara göre SBF, FTX’in iflasında önceki süreçte düzenleyici kurumların Binance’e baskı yapması için çalışmalar yürütüyordu. Bu sayede Binance’i piyasadan silmeyi ve FTX’in kripto para piyasasındaki pazar payını artırmayı amaçlıyordu. Sunulan notta, SBF’nin Binance’i alt etmek için nasıl bir yol izlediğine dair ayrıntılara yer verilmedi.

Ellison’a göre SBF’nin diğer “çılgınlıkları” arasında popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’ten hisse satın almak ve Suudi veliaht prensinden sermaye toplamak yer alıyordu. Aynı şekilde SBF’nin ne kadar hisse aldığına veya prensten fon alıp alamadığına dair bir ayrıntı sunulmadı.

SBF bunlara ek olarak önceden 660 milyon dolar borç aldığı BlockFi’ye daha fazla fon için talepte bulundu. Fakat BlockFi bu talebe karşı sıcak bir tutum sergilemedi.

Ellison, SBF’nin kendisini kullandığını belirterek Alameda’nın mali tablolarında yatırımcıları kandırmaya yönelik değişikliler yapmaya zorladığını belirtti. SBF’nin Ellison’dan Alameda’nın kredi verenler için “alternatif” hesap tabloları oluşturmasını ve şirketi daha iyi göstermesini istediği belirtildi.

SBF’nin duruşması devam ederken diğer sanıkların da açıklamalarda bulunmasıyla birlikte FTX çöküşünün perde arkası yavaş yavaş açığa çıkmaya devam ediyor. Ellison ve SBF arasındaki çapraz sorgunun 12 Ekim’de başlaması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!