Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNB Chain’den Artan Rekabete Yönelik Daha Düşük İşlem Ücreti Teklifi

Önde gelen blokzinciri BNB Chain ekosisteminden bir kullanıcı, mevcut işlem ücretlerinin düşürülmesi gerektiğine dair detaylı bir teklifi topluluğa sundu.

BNB Chain forumunda ArboB isimli bir kullanıcı, ekosistemin sürdürülebilirliğini ve piyasa hakimiyetini korumak amacıyla dikkat çeken bir teklif başlattı. ArnoB, BNB Chain üzerindeki mevcut işlem ücretlerinin piyasa koşullarına kıyasla yüksek olduğunu belirtirken son dönemde ekosistemde popüler hale gelen katman-2 (L2) çözümlerinin daha iyi bir alternatif sunduğunu belirtti.

Bu teklif, Katman 2 çözümleriyle daha iyi rekabet edebilmek ve yeni kullanıcıları çekmek için BNB Smart Chain’de (BSC) daha esnek ve uyarlanabilir bir işlem ücreti yapısının benimsenmesinin önemini vurgulamaktadır.

Halihazırda hızla yayılan bu alternatife karşı BNB ekosisteminin bir adım atması gerektiğini vurgulayan kullanıcı, mevcut 5 gwei olarak belirlenmiş işlem ücretinin 3 veya 4 gwei’ye düşürülmesi gerektiğini savundu. ArboB, böyle bir adımın atılmaması halinde BNB Chain’in ekosistemin gerisinde kalacağını ve daha az tercih edilen bir blokzinciri haline geleceğini işaret etti.

BSC doğrulayıcılarının, işlem ücretlerine yönelik daha esnek bir yaklaşım benimsemelerini öneriyorum; bu yaklaşım, kullanıcıların finansal ihtiyaçlarına bağlı olarak 3 veya 4 gwei’ye kadar düşebilen seçeneklerle mevcut 5 gwei oranının altındaki ücretlerde işlem yapmalarına olanak tanıyacak.

Söz konusu teklif, ön aşamadan geçtikten sonra topluluğun huzuruna çıkacak ve oylama sonucuna göre geliştirici ekibin masasına sunulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!