Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boba Network, 45 Milyon Dolar Toplayıp 1.5 Milyar Dolar Değere Ulaştı

Ethereum blockchainini ikinci katman (Layer 2) teknolojisiyle ölçeklendirmeye çalışan Boba Network adlı proje, düzenlenen yeni yatırım serisinin ardından 1.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Boba Network, düzenlediği 45 milyon dolarlık A Serisi yatırım turunda Crypto.com, Huobi, BitMart gibi kripto para borsalarından; Hypersphere, Infinite Capital gibi yatırım fonlarından, Kinetic Capital gibi yatırımcılardan yatırım aldı.

Boba Network’e yatırım yapan diğer birçok yatırımcının arasında, Will Smith’in kurduğu Dreamers VC’nin ve Paris Hilton’ın eşinin kurduğu M13’in isimleri de öne çıkıyor.

Boba Network’ün kurucusu ve CEO’su Alan Chiu, 1.5 milyar dolarlık değerlemeye ulaştıktan sonra şu açıklamayı yaptı:

“Oluşturduğumuz vizyonun ve teknolojinin, bu kadar fazla yatırımcının güvenini kazanmış olması, burada yapmaya çalıştığımız şeyin gerçekten gerekli ve önemli olduğuna dair duyduğumuz inancı kuvvetlendirdi. Hybrid Compute, Web3 alanında yapılan çalışmaların ölçeklenmesini, bu çalışmaların arkasındaki insanların daha işe yarar ürünler geliştirmesini sağlayacak.”

Boba’nın geliştirdiği Hybrid Compute, blockchain geliştiricilerine Web2 API’larına akıllı sözleşmeler üstünden erişme ve bu sayede insanlara daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunma imkanı tanıyor.

Boba Network’ün geçen yılın eylül ayında kurulmuş platformunda şu an için kilitli vaziyette olan 171 milyon dolarlık kripto para bulunuyor. Boba, aldığı yeni fonlamayı ekibini büyütmek için kullanmayı planlıyor.

Chiu’nun basına verdiği demeçlere göre 45 milyon dolarlık yatırım, yatırımcılara token satarak alındı ve bu işlemler geçen yılın son çeyreği içinde gerçekleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!