Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Axie Infinity’nin Kullanıcı Sayısı Yüzde 45 Düştü: Yatırımcıları Tedirgin

Dünyanın en popüler oyna-kazan oyunlarından olan Axie Infinity’nin oyuncuları tarafından kullanılan Ronin köprüsü geçen hafta hack’lenmişti ve hacker’lar yaklaşık 625 milyon dolar çalmıştı.

Siber saldırının haberlere düşmesinin ardından on-chain verilere göre Axie Infinity’nin mevcut günlük kullanıcı sayısı, 2021 yılının kasım ayındaki en yüksek seviyesinin %45 aşağısında bulunuyor.

Axie Infinity’nin yaratıcı şirketlerinden biri olan Sky Mavis, 28 Mart tarihinde paylaştığı verilere göre günlük oyuncu sayısının 1.48 milyona düştüğünü belirtti.

Kullanıcı sayısındaki düşüşün aralık ayında başladığı ancak hack’lenme haberinin ardından durumun daha da kötüye gittiği belirtiliyor.

Blockchain verileri paylaşan Nansen’in bir gazetecisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

Günlük kazançlar düştü ve oyuna olan ilgi de aynı oranda azaldı. Yüksek fiyatlardan satın alan kullanıcılar korkmaya başladı.

dedi.

Axie Infinity’nin yerel token’ı AXS, son yedi günlük periyotta %9,15’lik değer kaybetti. AXS, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre tüm zamanların en yüksek seviyesinin %62 aşağısında 62,5 dolardan işlem görüyor ve CoinMarketCap’in yapmış olduğu listede 42. sırada yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!