Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BoE: Finans Kurumları Kripto Paralara Temkinli Yaklaşmalı

İngiltere Merkez Bankası Finansal Politika Komitesi, kripto paraların finans sistemi için barındırdığı risklere değinerek, finans kurumlarının bu varlıkların benimsenmesine karşı temkinli bir şekilde yaklaşmasını önerdi.

Finansal Politika Komitesi tarafından 8 Ekim’de paylaşılan tutanaklara göre geçen ay yapılan toplantıda “kripto varlıklarda görülen aşırı derece hızlı büyüme” ele alındı.

Kripto paraların Birleşik Krallık’taki finans sistemine karşı kısıtlı düzeyde risk barındırdığının belirtildiği toplantıda, yine de bu konuda “ileri görüşlü” olmanın önemi vurgulandı.

“Örneğin pek çok farklı türden müşterisine, kripto para saklama, alım-satım ve türev hizmeti veren ya da vermeyi planlayan finans kurumlarının sayısı gitgide artıyor.”

İngiltere Merkez Bankası bünyesinde faaliyet gösteren Finansal Politika Komitesi, hem ulusal hem uluslararası düzeydeki regülasyon çerçevesinin, kripto para piyasasındaki mevcut risklere “ayak uydurmak” durumunda kaldığını belirtti ve kara para aklama ve terörizm finansmanı ile mücadele, yatırımcıların korunması ve piyasa bütünlüğü noktalarında görülen risklerin üstünde durdu.

Komite; kripto varlıkların doğurabileceği sistemik risklere karşı önlem alabilmek adına kripto varlıklar ile ulusal finans sistemi arasındaki ilişkiyi izlemeye devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!