Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatör Lummis Bu Yaz En Az 50.000 Dolarlık Bitcoin Aldı

Wyoming’den Cumhuriyetçi Senatör Cynthia Lummis, perşembe günü açıklanan belgelere göre 50.001-100.000 dolar aralığında bir değerde bitcoin (BTC) yatırımı yaptı.

Cynthia Lummis’in, ABD’deki kongre üyelerinin tabi olduğu STOCK yasası doğrultusunda yaptığı bildirim, kendisinin 16 Ağustos tarihinde en az 50.001 dolarlık bitcoin aldığını ortaya koydu.

Senatörlerin bilgi suistimali yapmasını önlemek amacıyla 2012’de imzalanan STOCK yasası, senatörlere satın aldıkları paylar, tahviller, emtia vadeli sözleşmeleri ve daha farklı menkul kıymetler hakkında 45 gün içerisinde bildirimde bulunma şartı getirdi.

CNBC’nin haberine göre Lummis adına konuşan bir isim, bitcoin yatırımının neden olması gerekenden daha geç bildirildiğiyle ilgili yaptığı açıklamada, bunun bir “dosyalama hatasından” kaynaklandığını söyledi.

Lummis, bitcoin’e ilk yatırımını 2013 yılında, damadından konu hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığını açıklamıştı.

Lummis, Kongrenin bu yaz onayladığı altyapı tasarısının, kripto para sektöründeki aracı tanımının kısıtlanmasını sağlayacak şekilde değiştirilmesi için iki senatörle birlikte öneride bulunmuş fakat bu öneri kabul edilmemişti.


Görsel: Senatör Cynthia Lummis (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!