Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatosu, Altyapı Tasarısını Kripto Para Hükmünü Değiştirmeden Temsilciler Meclisine Gönderdi

ABD’deki trilyon dolarlık altyapı tasarısı, bugünkü oylama sonucunda çıkan 69’a 30’luk tablo sonrasında kripto paralarla ilgili bölüm dahil olmak üzere herhangi bir değişiklik olmadan Temsilciler Meclisine gönderiliyor.

Altyapı tasarısının orijinal halinde, “dijital varlıkların ticaretini düzenli olarak bir başkası adına gerçekleştiren herkes” aracı statüsünde nitelendiriliyor.

Kripto paralarla ilgili hükmün tasarının bütçesine 28 milyar dolar düzeyinde katkıda bulunması beklenirken bunun Vergi Dairesine (IRS) bildirimde bulunmak zorunda kalabilecek proof-of-work, proof-of-stake gibi mekanizmalar ile çalışan blockchainlerdeki validatörler, donanım/yazılım cüzdanı üreticileri ve yazılım geliştiricileri açısından sorunlar doğurabileceği düşünülüyor.

Senatodan Toomey-Warner-Lummis-Sinema-Portman, dün bir uzlaşmaya vararak bu hükmün validatörler ile donanım/yazılım cüzdanı üreticilerini muaf tutacak şekilde değiştirilmesi için tasarı sunmuştu.

Onaylanması için senatonun oy birliğiyle rızasına ihtiyaç duyulan bu tasarı, Senatör Richard Shelby’nin itirazı sonrasında gündemden çıkmıştı.

Altyapı tasarısında yer alan kripto paralar ile ilgili ifadelere yalnızca senatoda değil mecliste de karşı çıkan isimler var. Temsilciler Meclisi üyesi Tom Emmer, “Meclis’e geldiğinde, bu tehlikeli hükmü düzeltmek için” çalışacaklarını söyledi. Tasarının meclis gündemine sonbaharda girmesi bekleniyor.

Kripto paralarla ilgili kamu politikalarını iyileştirmek için kurulan ve 40’dan fazla üyesi bulunan Blockchain Association, “Washington artık kripto para camiasının gücünün, tutkusunun ve kararlılığının farkında.” diyerek, “mücadelenin henüz bitmediğini” açıkladı.


Görsel: Amerikan Kongre binası (CC BY 2.5 lisanslıdır, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!