Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BoE/Woods: Kripto Para Konusunda Bankalara Sermaye Şartı Getirilebilir

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Sam Woods, kripto para sektörüne giriş yapan bankalara sermaye şartı getirilebileceğini açıkladı.

  • İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, Reuters’a verdiği demeçte Basel Bankacılık Denetim Komitesinin (BCBS) bankalar için sunduğu sermaye şartı önerisini “gayet makul” bulduğunu söyledi.

  • Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) bünyesinde kurulan BCBS, haziran ayında bir rapor yayımlayıp, müşterilerine kripto para hizmeti sunacak bankalara, yaşanabilecek olası mali zararların telafi edilebilmesi için sermaye şartı getirilmesini önerdi.

  • Değerlendirme aşamasında olan öneri, uygulamaya konması halinde bankalara bitcoin (BTC) gibi kripto paralar için %100 oranında karşılık ayırma şartı getirebilir.

  • Boe Başkan Yardımcısı, bazı bankaların kripto paralara yönelik planlarının olduğunu belirterek, “Firmaları ticari açıdan mantıklı olan bir şeyi yapmaktan alıkoymak istemeyiz ama sermaye uygulaması konusunda oldukça muhafazakar bir tutum sergileyip […] sermaye (düzeyinde) bazı önlemler alabiliriz.” dedi.

  • Kripto paralara hem bireysel hem kurumsal yatırımcıların ilgi gösterdiğini açıklayan isim, “Bu büyük bir şey haline gelirse sermaye uygulamalarının oldukça sağlam olduğundan emin olmamız gerekecek.” dedi.

Görsel: Sam Woods (BoE, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!