Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boerse Stuttgart’a Ait Borsaya XRP ve LTC Desteği Geldi

Boerse Stuttgart’a bağlı olan Nordic Growth Market (NGM) XRP ve Litecoin için yeni borsa yatırım ürünleri sunmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl 71.2 milyar euroluk ticaret hacmine ulaşan ve günümüzde Almanya’nın en büyük ikinci borsası olarak gösterilen Boerse Stuttgart bundan bir süre önce İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya pazarlarında hizmet veren NGM adlı borsayı satın almıştı.

NGM, geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınlayarak platformunda bazı yeni ürünleri desteklemeye başladığını açıkladı. Bunların içinde XRP ve Litecoin tabanlı borsa yatırım ürünleri bulunuyor. Bu ürünler CoinShares’e bağlı olan XBT Provider tarafından geliştirildi. Şirket bundan önce 2015 ve 2017 tarihlerinde Bitcoin ve Ethereum tabanlı yatırım ürünleri geliştirmiş ve bunları Nasdaq’ta listelemeyi başarmıştı.

XBT tarafından geliştirilen bu yeni ürünler aslında desteklendikleri ürünü bire bir oranında karşılayan sertifikalardan ibaret. Şu an için yalnızca Avrupa genelindeki yatırımcılara açık olan bu sertifikaların her biri, bire bir oranında XRP veya LTC’yi temsil ediyor.

CoinShares’in CEO’luğunu üstlenen Ryan Radloff, geliştirilen bu yeni ürünlerin özellikle XRP ve LTC için “büyük önem arz ettiğini” düşünüyor. Bu ürünlerin büyük ilgi çekeceğini düşünen Radloff’a NGM’nin yöneticilerinden olan Tommy Fransson da katılıyor:

“İsveç’teki yatırımcılar bu gibi ürünlere yoğun talep gösterdiler. Yatırımcılarımızın taleplerine büyük önem veriyor ve bu talepleri olabildiğince yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment