Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero Geliştiricisi: SEC’in Rehberi Bizim İçin Bir Şey İfade Etmiyor

Monero baş geliştiricisi Riccardo Spagni, yaptığı açıklama ile Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu SEC’in kripto para projelerinin menkul kıymet olup olmadığı yönündeki yayınladığı rehbere ve yaptığı çalışmalara değindi.

Howey Testi olarak bilinen ve bir ürünün menkul kıymet olup olmadığını saptamada kullanılan kural bütünü ile ilgili olarak konuşan başarılı isim; SEC’in uygulayacağı bu prosedürlerin Monero için bir şey ifade etmediğini söyledi.

Monero’nun kuruluş sisteminin Bitcoin ile büyük benzerlikler taşıdığını ifade eden Spagni, Monero’nun da aynı Bitcoin gibi bir lideri ya da merkezi bir kontrol mekanizması olmadığını hatırlattı. Başarılı isim, bu sebepten ötürü XMR kripto parasının menkul kıymet olarak sınıflanmasının ihtimal dahilinde olmadığını belirtirken, şunları söyledi:

”Monero’nun menkul kıymet olarak değer görmesi imkansız çünkü eğer menkul kıymet sınıfına girecekseniz, merkezi bir arz edennin olması gerekir. Ya da önden satış yapmanız ve bu satışlarda insanların kar beklentisi içinde olması lazım. Bizim örneğe baktığınızda, Genesis bloğu kazılmadan önce XMR sahibi olmak mümkün değil o sebeple işler burada çok büyük farklılaşma gösteriyor.”

Monero’nun gerçek bir merkezi olmayan açık kaynak kodlu platform olduğunu da hatırlatan Spagni, bu sebeple SEC’in yaptığı rehber çalışmaların ya da Howey Testleri’nin Monero’yu ilgilendirmediğini ve tüm bu süreçlerin kendilerine hiçbir şey ifade etmediğini söyledi.

Monero, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda 62 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment