Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Ethereum Rotayı Jamaika’ya Çevirdi!

Lider kripto para birimi Bitcoin ve toplam piyasa hacmine göre en büyük ikinci kripto para birimi konumundaki Ethereum, Jamaika’nın en büyük geleneksel borsası Jamaica Stock Exchange (JSE) tarafından listelendi.

Jamaika Menkul Kıymet Borsası Kanada tabanlı bir teknoloji startup firması olan Block Station ile ortaklık imzaladı ve hem Bitcoin’i hem de Ether’i kendi platformunda listelemeyi ve kripto para birimlerinin adadaki popülerliğini test etmeyi kabul etti. Hem menkul kıymet borsası hem de Block Station, ”canlı ve dijital bir alım satım terminali” piyasaya sürmeyi istediklerini açıklamalarından bu yana ortak konumundaydılar.

Borsa bütün bunlara ek olarak birkaç adet menkul kıymet tokeni de listeleyeceğini açıkladı ancak söz konusu tokenlerin hangileri olduğunu belirtmedi. JSE’nin yöneticilerinden olan Marlene Street Forrest konu hakkında yaptığı açıklamalarda şunları iletti:

”Block Station geçtiğimiz yıl boyunca iyi bir ortak oldu ve bizim yanı sıra hissedarlarımız ile de yakından çalışarak platformun her gerekliliği tatmin edebilecek seviyede olduğundan emin oldu. Bu, JSE’nin sunduğu ürünleri çeşitlendirmesi ve yeni listelemeler yapıp yatırımlar çekmesi için eşsiz bir fırsat. Güvenli, verimli ve şeffaf bir çerçeve altında dijital varlıkların alım satımını yapmak isteyen hem yerel hem de küresel yatırımcılara hoş geldiniz diyoruz.”

Jamaika’nın menkul kıymet borsası çok yakın bir zamanda dünyanın en güçlü menkul kıymet borsaları arasında gösterilmişti ve platform sadece geçtiğimiz beş yıl içerisinde bile %300’den fazla artış yaşadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment