Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bosch’tan Blockchain Tabanlı Buzdolabı Hamlesi!

Cointelegraph kaynağının 4 Nisan tarihinde yayınladığı bir habere göre, dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birisi olan Bosch, Avusturya’nın en büyük enerji sağlayıcısı olan Wien Energie ile ortaklaşa bir şekilde blockchain tabanlı bir buzdolabı geliştirdi.

Wien Energie firması söz konusu modeli 3 Nisan tarihinde Viyana içerisinde gerçekleştirilen kripto para konferansında sergiledi. Resmi açıklamada merkeziyetsiz teknolojinin bir buzdolabı inşasında ilk defa kullanıldığı da belirtildi.

Projenin yapılmasında en büyük rolü oynayan sebep ise, tüketicilerin ilgisini sürdürülebilir enerji tüketimine çekebilmek. Blockchain tabanlı bir çözüm de kişinin kendi enerji kaynağını seçebilmesini sağlayacak ve bu istenildiği taktirde bir güneş paneli veya rüzgar enerjisi santrali dahi olabilecek. Buzdolabı tarafından kullanılan her bir kW basın açıklamasına göre enerjinin üretildiği kaynağa kadar izlenebilecek.

Bunun yanı sıra blockchain tabanlı buzdolabının tamamiyle akıllı telefon entegrasyonuna sahip olacağı ve kullanıcıların buzdolabı ile dondurucunun sıcaklıklarını telefondan kontrol edebileceği belirtildi. Akıllı telefonlarından buzdolabının kullandığı enerji miktarı veya CO2 emisyonları da takip edilebilecek.

Ancak basın açıklamasının devamında modelin henüz satışta olmadığı da belirtildi. Wien Energie kurumu ile Bosch ilk olarak önümüzdeki aylarda üç pilot müşteride buzdolabını test edecek ve sonuca göre eyleme geçilecek. Wien Energie CEO’su Peter Gönitzer konu hakkında yaptığı açıklamada blockchain’in gereksiz enerji israfından kurtulmak için büyük bir fırsat olduğunu ve merkeziyetsiz ekosistemin daha yeşil bir dünya için katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment