Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Başbakanı, Gazprom’un Blockchain Kullanımına Onay Verdi!

Yerel bir haber kaynağı olan Vestifinance‘nin aktardığı habere göre, Rusya’nın başbakanı ülkenin hükümete bağlı gaz devi Gazprom‘un gaz temini için yapacağı anlaşmalarda blockchain kullanımına onay verdi. Söz konusu haber kaynağı direkt olarak Rusya’nın en büyük televizyon kanallarından olan RTR‘ye bağlı olarak çalışıyor.

Rusya’nın hükümete ait gaz devi Gazprom’un başkanı Alexey Miller geçtiğimiz tarihlerde Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev ile bir araya geldi ve dağıtık defter teknolojileri tabanlı uygulamaların geliştirilmesi konusunu konuştu. Miller’in yaptığı açıklamaya göre Gazprom yine hükümete ait olan Gazprombank ile ciddi bir çalışma yürüttü ve gaz temini sözleşmelerinin direkt olarak blockchain teknolojisi kullanılarak yapılmasının önünü açtı. Oluşturulan platform temelde belirli bir anlaşma veya sözleşmeye dahil olan bütün katılımcılar arasında veri paylaşımını amaçlıyor ve veri güvenliğini de ciddi bir şekilde arttırıyor.

Proje ilk aşmada sadece endüstriyel müşteriler tarafından test edilecek. Haberde aktarılan bilgilere göre Medvedev direkt olarak Gazprom’un projesini destekleyen isimlerin başında geliyor ve Başbakan blockchain teknolojisinin Rus teknolojisi için çok büyük öneme sahip olduğunu düşünüyor.

Medvedev açıklamalarının sonlarına doğru yapılan yeni girişimin blockchain teknolojisi için gerçek bir kullanım oluşturduğunu ve bu teknolojinin genellikle çok abartıldığını ancak tam olarak anlaşılamadığını ifade etti. Şubat ayının başlarında Gazprom’un petrol odaklı iştiraki Neft, tedarik zinciri işlemlerine yönelik blockchain teknolojisini test etmiş ve süreci başarılı olarak değerlendirmişti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment