Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belçika’nın Finansal Regülatörü Toplamda 120 Kripto Para Sitesini Kara Listeye Aldı!

Kripto para sektörü Bitcoin‘in ilk piyasaya çıkmasından bu yana inanılmaz bir gelişme gösterdi ve bu kadar kısa sürede milyarlarca dolarlık değere ulaşarak yapılması zor bir işe imza attı. Ancak kripto para ve blockchain dünyasında yatırımcıların ve insanların lehine yüzlerce proje olduğu gibi, ne yazık ki yatırımcıları dolandırmak isteyen projeler de yok değil ve dünyanın dört bir yanındaki regülatörler kötü amaçlı kişileri sektörden uzaklaştırmak için verdikleri savaşı sürdürmekteler.

Belçika’nın finansal regülatörü Financial Services and Markets Authority (FSMA) de kötü amaçlı kişilere ve projelere karşı savaş veren isimlerden birisi konumunda. FSMA bu Perşembe yayınladığı yeni bir bildirisinde, yedi adet kripto para sitesini kendi kara listesine dahil ettiğini ve toplam sayının 120’ye ulaştığını açıkladı. Regülatör söz konusu sitelerin www.bearsmarkets.com, www.btckingdom.com, www.directco-invest.com, www.maisonducoins.net, www.novoplacement.com, www.ripae-homine.com and www.tribelylimited.com olduğunu açıkladı.

Regülatör konu hakkında yaptığı açıklamada yatırım yaparken uygulanması gereken temel prensibin basit olduğunu ve yatırım yapılan şeyin güvenli, kolay ve çok ama çok kazançlı olması durumunda buna şüphe ile yaklaşılmasının şart olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra kripto paralara yatırım yapmak için kripto paralardan hiç anlamanıza gerek olmadığını söyleyerek insanları kandırmaya çalışan kişilerin sayısında artış yaşandığını belirten FSMA, kendisini uzman olarak tanıtan ve size ”bana güvenebilirsin” diyen kişilerin de herhangi bir lisansa sahip olmadan güvenilir kişiler olamayacağını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment