Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Düşmanı Roubini: Merkez Bankası Destekli Kripto Paralar Blockchain Üzerinde Olmayacak

Uzunca bir süredir fırsat bulduğu hemen her anda kripto paralara ve Blockchain teknolojisine ilişkin sivri çıkışlar yapan ve sektörün hemen her paydaşına aynı sertlikte yanıtlar veren ve polemiğe giren Nouriel Roubini, bir kez daha konuştu.

Artık birçok kişi tarafından kripto para düşmanı olarak adlandırılan başarılı ekonomist, yaptığı açıklamada bu sefer de merkez bankası destekli stabil kripto paralara değindi.

Roubini, katıldığı bir panelde konuyla ilgili açıklamalar yaparken merkez bankası destekli kripto paraların yaygın kanının aksine, Blockchainler üzerinde yer almayacağını ifade etti.

Roubini, şöyle konuştu:

”Merkez bankası destekli kripto para projelerinin ortaya çıkmasının hemen ardından, kripto para taraftarları heyecanlandı ve yine kripto paralar herkesin hayatına girecek demeye başladı. Ancak bankaların bu noktada tam olarak ne yapmaya çalıştığına detaylı bir şekilde baktığınız zaman, bunun Blockchainler üzerinde yer almayacağını ve kripto para olmayacağını görürsünüz.”

Roubini, aynı zamanda bu tarz projelerin neler getirebileceği hususunda da bazı açıklamalar yaptı. Başarılı isim, merkez bankası destekli kripto paraların hem paradan hem de zamandan tasarruf sağlayabilecek ve aynı zamanda efektif bir süreç işletmeye muktedir olacak bir potansiyelde olduğunu ifade ederken; eğer bu sistem halka da inmeyi başarırsa, o zaman bu paraların hem kripto paraları, hem de Pay Pal gibi dev ödeme şirketlerinin hepsini yerle bir edeceğini de iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment