Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BofA Analizi: Ethereum Bunu Yapmazsa Kullanımı Düşecek!

ABD’nin köklü bankası Bank of America’nın (BofA) analistleri, Ethereum’un (ETH) yol haritasındaki vizyonuna bağlı kalmaması durumunda kullanımının düşeceğini öne sürdü.

Bank of America tarafından yakın tarihte yayınlanan bir araştırma raporunda, Ethereum hakkında dikkat çeken ifadelere yer verildi. Halihazırdaki Ethereum’un en çok tercih edilen blokzinciri olarak öne çıktığını belirten BofA, gelecekte bu durumun böyle kalması için Ethereum ağının kendini daha çok geliştirmesi gerektiğini öne sürdü.

Rapora göre ilk dönemlerde Ethereum ile boy ölçüşebilecek rakipler yoktu ve bu da Ethereum’un hakimiyetini süreç içerisinde kolaylaştırdı. Fakat son zamanlarda yeni ve çok yönlü blokzincirlerinin piyasaya sürülüyor ve bu taze yapılar geliştiricilerin dikkatini çekiyor. Analistlere göre eğer Ethereum kendinden bekleneni ortaya koyamazsa önümüzdeki süreçte kullanım sıklığını ve popülerliğini yitirebilir.

Söz konusu araştırma raporunda görev alan iki önemli analist Alkesh Shah ve Andrew Moss, Ethereum’un akıbeti için önemli olan noktayı şu cümlelerle işaret etti:

Ethereum’un uzun vadeli hakimiyetinin, yol haritasında ortaya konan vizyonu yerine getirme kabiliyetine bağlı olduğunu düşünüyoruz. Bilindiği üzere bu vizyon, verim kapasitesini önemli ölçüde artırmak için parçalama (sharding) mimarisinin uygulanmasını içeriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!