Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra Çöküşünün Sorumlusu Do Kwon Karadağ’da Yakalandı

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Terra (LUNA) kurucusu ve CEO’su Do Kwon, Karadağ Podgorica havalimanında tutuklandı.

Kripto para piyasasını en derinden etkileyen olayların başında gelen Terra çöküşün sorumlusu olarak nitelendirilen Terra CEO’su Do Kwon Karadağ’da tutuklandı. Karadağ İçişleri Bakanı Filip Adziç tarafından bugün TSİ 15.50 sularında paylaşılan bir sosyal medya gönderisi, Kwon’un firar macerasının son perdesi oldu.

2022 Aralık ayında Sırbistan‘da yaşadığı ve oradaki bir Bitcoin ATM’sinden 10 BTC bozdurduğu tespit edilen Kwon’un arama çalışmaları potansiyel bölgeler özelinde daraltılmıştı.

Adzic, dünyanın en çok aranan suçlularından biri olan Kwon’un havalimanında yakalandığını vurguladı:

Dünynanın en çok aranan firarilerinden biri Podgorica’da tutuklandı. Karadağ polisi, Singapur merkezli Terraform Labs’ın CEO’su Do Kwon’u tutukladı. 40 milyar doları aşkın kaybın arkasında yer alan eski “kripto para kralı”, sahte belgelerle Podgorica havaalanında gözaltına alınırken, Güney Kore, ABD ve Singapur iadesini talep ediyor. Resmi kimlik doğrulamasını bekliyoruz.

Kwon’un Karadağ kolluk kuvvetleri tarafından tutuklandığına dair bu haber Güney Kore tarafından da teyit edildi. Kwon hakkında Terra çöküşünden kaynaklanan çok sayıda dava bulunuyor. Davacılar arasında ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) gibi ciddi isimler yer alıyor.

CoinGecko verilerine göre tutuklanma haberinin ardından %3,5 düşüş yaşayan LUNC 0,000123 dolara gerilerken, LUNA ise %8,3 düşüş ile 1,30 dolara kadar geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!