Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Bu Altcoin İçin Staking Hizmetlerini Durdurdu

Son günlerde regülatör kurumların baskılarıyla boğuşan ABD’li kripto para borsası Coinbase, Algorand (ALGO) staking hizmetlerini durdurma kararı aldı.

Coinbase tarafından yakın tarihte yapılan bir duyuruda 29 Mart tarihinden itibaren kullanıcılara Algorand staking hizmeti sunulmayacağına yer verildi. Bununla birlikte ALGO alım-satım işlemlerinin hiçbir aksaklık olmadan devam edeceği vurgulandı.

22 Mart TSİ akşam saatlerinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’e yaptırım uygulayabileceğine dair ön uyarı niteliğinde bir Wells bildirimi göndermişti. Söz konusu bildirimin ardından Coinbase’in ALGO staking işlemlerini sonlandırması dikkatlerden kaçmadı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Coinbase sözcüsü, bu kararın neye dayandığını net bir şekilde belirtmedi:

Coinbase, ödüller sağlamak için varlık ihraççılarıyla birlikte çalışır ve en iyi müşteri deneyimini sağlamak için tekliflerimizi sürekli olarak yeniden değerlendirir. Şu anda Algorand (ALGO) ödüllerini durdurmaya karar verdik.

Öte yandan Algorand Vakfı CEO’su Staci Warden‘ın 23 Mart Perşembe günü yaptığı paylaşım dikkat çekti. Warden, Coinbase tarafından alınan bu kararın düzenleyici incelemeler ile bağlantılı olduğunu öne sürdü:

Coinbase’in tarafımıza yaptığı açıklamada, staking hizmetlerinin son düzenleyici incelemeler ışığında değerlendirildiğini ve bu doğrultuda artık perakende müşteriler için ALGO staking hizmetlerinin desteklenemeyeceği bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!