Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BofA Fon Yöneticileri Anketine Göre Bitcoin ‘Balon’ Döneminde

Bank of America, mayıs ayı için fon yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı. Yatırımcıların %75’i, Bitcoin piyasasının mevcut durumunu ‘balon’ olarak nitelendiriyor.

Bank of America’nın anketine kendi aralarında toplamda 625 milyar dolar değerinde varlığı yöneten, 215 fon yöneticisi katıldı. Fon yöneticileri, Covid-19 kapsamında izlenen politikalar neticesinde enflasyona yönelik endişelerini dile getirdiler.

Bitcoin için ‘balon’ yorumu

BofA anketinin sonuçlarına göre günümüz şartlarında piyasalar için en büyük riskin enflasyon olduğu düşünülüyor. Bu atmosferde; bankacılık ve madencilik sektöründeki şirketlerin hisseleri değer kazanırken, pek çok teknoloji devinin hisseleri düşüş yaşamaya başladı.

Fon yöneticileri; bu dönemde en popüler yatırım tercihlerinden birinin Bitcoin longlamak olduğunu açıklarken, ankete katılanların %75’i Bitcoin’in bu halini “balon” olarak nitelendirdi.

Bundan bağımsız olarak, BofA müşterilerinin İngiliz hisse senetlerine ayırdıkları yatırım oranının, Mart 2014’ten beri görülmüş en yüksek seviyeye çıktığı aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!