Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FDIC Kripto Paraların Kullanım Alanları İçin Bankalardan Bilgi İstiyor

ABD’deki Federal Mevduat Sigorta Kurumu, genel olarak dijital varlık çatısı altında toplanan kripto paraların kullanım alanlarına ilişkin bilgi almak için mevduat kabul eden kurumlar ile iletişime geçti.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bankalardan ve ilgili diğer kuruluşlardan kripto para hizmetlerine ilişkin opsiyonel olarak değerlendirmelerde bulunmasını talep etti.

Dijital varlıkların kullanım alanlarını öğrenmeye çalışıyor

Bankalar kripto paralar için custody, üretim ve alım-satım gibi çeşitli alanlarda hizmet vermeye başladı. FDIC, mutabakat ve ödeme sistemlerinde kullanılan dijital varlıklara yönelik sunulan bu hizmetler hakkında bilgi toplamak istiyor.

Sigortalı mevduat kuruluşlarından, dijital paraların hangi kullanım alanlarıyla ilgilendiklerine, mevcut ve potansiyel dijital varlık faaliyetlerine ve müşterilerin taleplerinin ne yönde olduğuna ilişkin değerlendirmelerde bulunmaları isteniyor. FDIC Başkanı Jelena McWilliams, atılan adım hakkında şunları söyledi:

“FDIC olarak, inovasyonun önünü açacak bir regülasyon çerçevesi hazırlayarak, bankacılığın bir sonraki ayağının temellerini atıyoruz. Son yıllarda inovasyonun çok hızlı ilerlediği alanlardan biri, dijital varlık alanı oldu. (Toplayacağımız bilgiler), dijital varlık pazarına ve bankaların gelecekte bu sektörde nasıl bir rol oynayabileceğine dair fikir elde etmemizi sağlayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!