Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı: Yapay Zeka Akıl Sorununu Çözdü Blockchain Güven

Blockchain Türkiye Platformu’nun 12 Ekim 2018 Cuma günü gerçekleştiği sırada konuşan Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, platform ve Blockchain ekosistemi oluşturmaktan bahsetti.

Blockchain’in Türkiye ve dünyada çok önemli değişimlere yol açacağından bahseden Özistek, ayrıca yapay zeka, makine öğrenimi ve big datanın da etkilerinin güçlü olduğunu ve bir bütün olarak değerlendirilmeleri gerektiğini söyledi. Dünyanın önemli bir değişim dönemine girdiğinden söz eden Özistek:

“Sabah Faruk Eczacıbaşı ile konuşuyorduk. O San Francisko’dan bahsediyordu ben de Çin ve Zug’a gittiğimde benzer bir manzara görüyorum. Yani şu an dünyanın her noktasında bir blockchain etkinliği var. Biz burada tek değiliz. Sadece bunu biz yapmıyoruz. İnanın her şehirde etkinlik var. Teknoloji konuşuluyor. Bunun iş dünyasına uyumu hangi sektörlerde nasıl kullanılacağı konuşuluyor.” dedi.

İşin güzel tarafının ise herkesin yolun başında olduğunu belirten Özistek, bu fırsatı Türkiye olarak yakalarsak teknoloji konusunda bazı alanlarda kaçırdığımız imkanlara blockchain alanında tekrar ulaşabileceğimizi ve liderliği ele alma şansına sahip olabileceğimizi söyledi.

Blockchain Türkiye Platformu’ndaki herkesin aynı düşünceye sahip olduğunu ve fırsatın kaçmadan pozisyon almayı hedeflediklerini düşündüğünü de ekledi.

Zug’ta karşılaştıkları ve dünyada blockchain alanında gerçekleşen gelişmeler ile ilgili olayların ayrıntılarına yönelik gelen bir soruya ise Özistek, Zug’ta ve Malta’da dünyanın farklı noktalarında çok fazla gelişme olduğunu belirtti. Zug’un oldukça küçük olduğunu ve ekosistem yaratmak için biçilmiş kaftan olmadığını ancak bunu başardıklarını söyledi.

Bahsettiği ekosistemi biraz daha açan Özistek,

“Ekosistemden kastımız siz Zug’a gittiğinizde hukukçular, denetim firmaları, alanında uzmanlanmış reklam firmaları ya da teknoloji desteği alabileceğiniz uzmanlar gibi her imkana ulaşabiliyorsunuz. Daha da önemlisi ben kendimi geliştirmek istiyorum diyen birisi sadece Zug’ta bir ay geçirirse her gün 1 tane ya da 2 tane etkinliğe katılabilir ve kendini geliştirebilir. Zug’ta gri alanlar netleşmeye başladı. Neler yasak, neler yapılabilir netleşmeye başladı. Aynı şeyi Malta için de söyleyebiliriz. Dolayısı ile çok hızlı gelişmeler yaşanıyor.” dedi.

Vakitin çok geç olmadığını BCTR’nin büyük bir fırsat olduğunu belirten Özistek, çok da vaktimiz olmadığını Zug gibi yerlerin çok hızlı ilerlediklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment