Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borderless Capital’dan Algorand (ALGO)’e 500 Milyon Dolarlık Fon

Miami merkezli finans ve yatırım şirketi Borderless Capital açıkladığı fonla, Algorand’deki merkezi olmayan uygulamaları güçlendiren dijital varlıklara 500 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Şirket 30 Kasım tarihli açıklamada 500 milyon dolarlık Borderless ALGO Fund II‘yu duyurdu. Kurulan yeni fon, NFT’ler üstünden yeni gelir modelleri oluşturanlar dahil olmak üzere Algorand tabanlı merkeziyetsiz uygulamalara yatırım yapıyor olacak. Fon ayrıca Algorand tabanlı olacak şekilde likidite madenciliğinin, lending-borrowing ve yield farming işlemlerinin yapılabildiği DeFi ekosistemini büyütmeyi hedefliyor.

Algorand (ALGO)’in en büyük yatırımcılarından biri olduğu bilinen Borderless Capital, Haziran 2019’da başlatılan ve başlangıçta 200 milyon dolar toplayan Borderless ALGO Fund I‘a göre yaklaşık 2,5 katı bütçe açıklaması ekosisteme olan bağlılığını gösteriyor.

Bu yeni fon, Algorand şirketinin yönettiği mevcut 400 milyon dolara eklenecek.

Geçen hafta Borderless Capital, Algorand blok zincirinin üzerine inşa edilen bir ekosistem olan ”PlanetWatch” ağına 10 milyon dolarlık PLANETS yatırım fonu başlattı. PlanetWatch kullanıcıların hava kirliliğini ölçen sensörler ile ekosisteme dahil olmaları ve sağladıkları veri karşılığında gelir elde etmelerini sağlayan bir sistemdir.

Algorand Vakfının Ceo’su Sean Lee;

Borderless Capital, 2019’da başlattığı Fon I sayesinde Algorand ekosisteminin büyümesini sağlayan önemli bir ortak olmuştur. Fon II’nun hangi işletmeleri ve yenilikleri destekleyeceğini görmekten heyecan duyuyoruz.

dedi.

Algorand, geleneksel ve merkezi olmayan modellerin kapsayıcısı olan finansın geleceğine (FutureFi) güç sağlayacak teknolojiyi inşa etmeyi hedefliyor. Kriptografi Uzmanı Silvio Micali tarafından kurulan Algorand; DeFi, finans kurumları ve hükümetlerin FutureFi’ya sorunsuz bir şekilde geçiş  yapabilmesi için gereken kapasiteyi sunmak amacıyla geliştirildi.

Son 7 günde yaklaşık %3,5′luk değer kazanan ALGO, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda CoinMarketCap verilerine göre 1,88 dolardan işlem görüyor.

ALGO, CoinMarketCap’in yaptığı listede ise en değerli 21. kripto para olarak yer alıyor. Günlük işlem hacmi ise 579.063.436 dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!