Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalarda Ethereum Kıtlığı Yaşanmıyor

Kripto para analiz şirketi CryptoQuant, 14 Ocak tarihinde borsalardaki Ethereum rezervinin 24 saatte küçüldüğüne dair bir veri paylaştı. Paylaşımla birlikte “likidite krizi mi var?” sorusu tartışılırken Glassnode CTO’sundan açıklama geldi. CTO, ether rezervlerinin normal seviyelerde olduğunu gösterdi.

Nugget News CEO’su Alex Saunders, CryptoQuant’ın paylaşmış olduğu ether rezerv grafiğine atıfta bulunarak “ETH’ye talep çok yüksek. İki gün içinde borsalardaki Ethereum tükenebilir” dedi. Saunders, grafiğe dayanarak borsalarda bulunan ether’in birkaç saatte 10 milyondan 8 milyon seviyesine indiğini belirtti.

Olağandışı bir durum yok

Fakat Alex Saunders’ın yapmış olduğu yoruma gelen cevaplar gecikmedi. Glassnode CTO’su Rafael Schultze-Kraft, “Kusura bakma ama bu tamamen saçmalık” diyerek birkaç saatte düşüş gören 2 milyon ETH’nin borsalardan çekildiğine yönelik bir veri bulunmadığını ifade etti. Borsalardaki ether rezervi küçülme gösterirken henüz likidite krizine işaret eden bir gösterge yok.

Ether rezervlerinde beklenmedik veya olağandışı herhangi bir durum yaşanmadığını söyleyen CTO, borsalardaki ETH akışının normal seviyelerde gerçekleştiğini söyledi. Glassnode grafiğini paylaşan CTO, borsalardaki ETH miktarının 16.3 milyon olduğunu vurguladı.

Schultze-Kraft’a destek geldi

Kripto para analizleri paylaşan JarvisLabs, Alex Saunders’in gönderisinin altına Glassnode CTO’na paralel bir yorum yaptı. JarvisLabs, “Verileri iyi takip etmek lazım. Bazen veri tabanı hataları nedeniyle beklenmedik şeyler görülebiliyor.” dedi ve Glassnode grafiğini göstererek herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!