Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rekor Kıran Polkadot XRP’yi Geride Bıraktı

Polkadot (DOT), son 24 saatte %15’ten fazla yükselerek rekor tazeledi. Piyasa değerini 13 milyar doların üzerine çıkaran DOT en değerli kripto paralar listesinde XRP’yi geride bırakıp 4. sıraya yükseldi. Peki, bu yükselişin arkasındaki sebepler neler?

Polkadot (DOT) fiyatı son 24 saatte %15’ten fazla, son 1 ayda ise %165’in üzerinde artış gösterdi. DOT fiyatı bugün 14,80 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Ethereum‘a rakip olabileceği düşünülen Polkadot’ın piyasa değeri ise 13 milyar dolar barajını aştı. Polkadot böylece XRP’yi geride bırakmış oldu.  Peki, Polkadot’ın bu yükselişinin arkasındaki sebepler neydi?

coingecko-kripto-para-coin-market-cap

Binance desteği

Hacim bakımından kripto para sektörünün en büyük borsası olan Binance 23 Aralık’ta Polkadot projelerini destekleyeceğini duyurdu. Binance borsası bunun için 10 milyon dolarlık fon ayırdığını açıkladı.

Bunun dışında Binance kullanıcıları 28 Aralık günü platformun ana sayfasını ziyaret ettiklerinde ETH/BUSD işlem çiftinin yerine DOT/BUSDT paritesinin olduğunu fark ettiler. Binance, DOT paritesine ETH yerine ana sayfasına taşıdıktan sonra Polkadot fiyatı güçlü bir ivme kazandı.

Huobi listeleme duyurusu

Hem Asya pazarında hem de global anlamda önemli kripto para borsalarından olan Huobi, yayınladığı duyuru ile Polkadot ekosisteminin merkeziyetsiz borsası Polkastarter’ın kendi kripto parası POLS’u listeleyeceğini duyurdu. Huobi, POLS token kazmak için DOT staking faaliyeti başlattı.

Borsada POLS mevduat işlemleri başlamışken, alım-satım işlemleri 14 Ocak günü Türkiye saati ile 15:00’te başlıyor. Huobi DOT stake ederek kazanılacak 600 bin POLS ayırdığını açıkladı. Bu fırsat Polkadot topluluğunu da harekete geçirdi.

Ethereum’a alternatif

Merkeziyetsiz finans sektörü giderek daha çok ilgi görürken, ölçeklenebilirlik sorunu başları ağrıtmaya devam ediyor. DeFi sektörüne kitlenen toplam değer yazım esnasında 22.7 milyar doları aştı. DeFi alanı giderek genişlerken, en büyük sorunlardan biri olan Ethereum’un ölçeklenebilirlik problemleri daha fazla boy göstermeye başladı.

Polkadot ise merkeziyetsiz projeler ve DeFi kullanıcıları için Ethereum’a alternatif olacak bir ekosistem vadediyor. DOT, akıllı sözleşmeleri parachain adı verilen daha küçük blockchainlerden oluşan bir ekosistemde çalıştırarak, ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi hedefliyor. Bu da hem Ethereum’un yüksek işlem ücretlerinden hem de ölçeklenebilirlik sorunlarından kaçmak isteyenler için Polkadot’ı iyi bir alternatif haline getiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!