Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kredi Çekip Bitcoin Aldı, Şimdi Araba Alıyor

Kredi çekip Bitcoin alan Peter McCormack, aldığı BTC’leri hafta sonu satıp araba alacağını açıkladı. Borçlarını da ödemek istediğini dile getiren McCormack, alacağı arabayı babasına doğum günü hediyesi olarak verecek.

Peter McCormack bitcoin fiyatının 18.000 dolar olduğu dönemde bankadan 46 bin 250 dolarlık kredi çekip 2.55 tane bitcoin satın aldı. McCormack aradan geçen bir ay içerisinde parasını ikiye katladı. Yatırımcı şimdi hem banka borcunu ödeyecek hem de babasına hediye olarak araba alacak.

Çektiği krediyi ikiye katladı

11 Aralık’ta çektiği 46 bin 250 dolarlık krediyi ikiye katlamış olan yatırımcı, ödemesi gereken kredi borcunu erkenden kapatma fırsatı bulmuş oldu. %7.9 faiz oranıyla kredi çeken McCormack, borcuna henüz 200 dolarlık faiz eklendiğini ve kredisini 18 Ocak’ta geri ödeyeceğini söyledi.

McCormack kredi borcunu kapattıktan sonra kalan parayla babasına Jaguar marka bir araba alacak. McCormack kimileri tarafından eleştirileceğini bilse de kararından emin gibi duruyor. Yatırımcı, bitcoin fiyatının bundan altı ay sonra daha yüksek olması ihtimaliyle ilgili şunları söyledi:

“BTC’lerini 6 ay tut, sonra (bir değil) 10 tane araba alırsın diyenler olacaktır. Babam da hayatı boyunca 10 tane Jag alabilirdi ancak tüm parasını çocuklarına yatırdı. Şimdi ise yeni Jaguar arabasıyla krallar gibi gezmeyi hak ediyor.”

Yatırımcı, başka bir Bitcoin satmayacağını yorumlarda belirtti.

Vitalik Buterin’den tepki almıştı

McCormack bu hamlesinin ardından 50 bin dolar kazanç elde etti. Krediyle Bitcoin almasıyla Vitalik Buterin’in dahi tepkisini çeken McCormack, yaptığı işin riskli olduğu konusunda birçok uyarı aldı. Buterin, McCormack’in çektiği krediyi gördükten sonra “kimsenin kredi çekip Ethereum almasını önermem” açıklamasını yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!