Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: Kredi Çekip Ethereum (ETH) Almayın

Ethereum (ETH) kurucularından Vitalik Buterin, kripto para yatırımcılarına seslenerek “Kredi çekip ETH almayın.” açıklamasında bulundu. Bu gibi davranışların finansal açıdan son derece riskli olduğunu vurgulayan Buterin ayrıca sahip olduğu Bitcoinleri neden sattığını açıkladı.

Kripto para yatırımcısı Peter McCormack, 11 Aralık günü bir tweet paylaştı. Bankadan çektiği kredi ile Bitcoin (BTC) satın aldığını söyleyen McCormack, verdiği bu yatırım kararı ile ilgili şu paylaşımda bulundu:

“Bugün 46 bin 250 dolarlık kredi çektim ve 2.55 adet Bitcoin aldım. Krediyi 2026 yılında faiziyle birlikte kapatıp toplamda 57 bin 806 dolar ödemiş olacağım. Eğer Bitcoin’in Aralık 2026’daki fiyatı 22 bin 669 dolar olursa ne karda ne zararda olacağım. Sizce iyi mi kötü mü yaptım?”

Vitalik Buterin “tavsiye etmiyor”

90 bin takipçisiyle sektörün popüler isimlerinden olan McCormack bu paylaşımı ile büyük bir tartışmaya yol açtı. Birçok isim bunun ne kadar riskli olduğuna dikkat çekerek insanlara “Böyle bir şey yapmayın.” mesajı verdi. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin de bununla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

McCormack’in açıklamasına göndermede bulunan Buterin, bunu “N’olur böyle şeyler yapmayın. Şahsen kimseye kredi çekip ETH veya ethereum tabanlı başka bir kripto para almasını önermem.” yorumu ile paylaştı.

Bitcoin’lerini neden sattığını açıkladı

Bir kripto para yatırımcısı, Vitalik Buterin’in bu caydırma girişimine karşı çıktı ve ona “Sen milyoner olduğun için böyle konuşabiliyorsun. Bizim gibi sıradan yatırımcılar için bu göze almaya değer bir risk.” dedi. Buterin ise buna yaptığı yorumun milyoner olmak ile alakalı olmadığını gösteren bir yanıt verdi. Kişisel geçmişinden örnek veren Ethereum kurucusu, henüz milyoner olmadığı yıllarda da bu gibi büyük risklerden kaçındığını söyledi:

“Bundan 7 yıl önce, daha Ethereum kurulmamışken, sadece birkaç bin dolar param vardı. Ona rağmen sahip olduğum bitcoin’lerin yarısını satma kararı aldım çünkü bitcoin fiyatı düşüşe geçse fakir kalacaktım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!