Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Chiliz’e Yatırım Yaptı, İki Token Listeledi

Kripto para borsası Binance, yeni yayınladığı duyuru ile Chiliz iş birliğini açıkladı. Spor ve eğlence alanında dijital varlıklar yayınlayan fintech şirketi Chiliz ve dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ortaklıklarını duyurdu. Türkiye’den de Galatasaray ve Trabzonspor gibi spor kulüplerinin taraftar tokenlarını destekleyen Chiliz CEO’su Alexandre Dreyfus ve Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) bu iş birliğini kripto paraların benimsenmesi ve spor camiası ile buluşarak yaygınlaşması için yeni bir adım olarak nitelendirdi. 

Önde gelen Bitcoin ve kripto para borsalarından Binance bu gün yayınladığı duyuruyla taraftar tokenı sağlayıcısı Chiliz ile yaptığı stratejik ortaklığı açıkladı. Spor kulüplerinin kripto paralarını piyasaya süren ve fintech blockchain şirleti olan Chiliz, Türkiye’de Galatasaray (GAL) ve Trabzonspor (TRA) kulüplerinin kripto paralarını destekledi.

Binance yayınladığı bildiride Chiliz’in erken yatırımcılarından olduğunu ve fintech spor alanındaki bu lider girişim ile ortaklığını ek ödemelerle de genişletmeye karar verdiğini açıkladı. Binance ve Chiliz ortaklığının uzun vadeli vizyonunda ilk kilometre taşının Binance Launchpool aracılığı ile taraftar tokenlarının dağıtılması olacağı dile getirildi.

Paris Saint-Germain (PSG) ve Juventus (JUV) listeleniyor

İlk aşama için Binance Launchpool’dan yararlanacak tokenların Socios.com ile ilk iş birliği yapan Paris Saint-Germain (PSG) ve İtalya’dan Juventus (JUV) kripto paraları olacağı açıklandı. Binance kullanıcıları 15 Aralık 2020 saat 03:00 ile 14 Ocak 2021 03:00 arasında PSG ve JUV tokenlarını Binance Coin (BNB), Binance USD (BUSD) ve Chiliz (CHZ) havuzlarında stake edebilecekler.

Binance borsası 21 Aralık 2020 tarihinde ise hem PSG hem de JUV taraftar tokenlarını “Innovation Zone” altında listeleyecek. Binance kullanıcıları PSG/BTC, PSG/USDT, PSG/BUSD, JUV/BTC, JUV/USDT ve JUV/BUSD pariteleri üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Kripto para sektörü ve spor camiası buluşuyor

Binance borsasının kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ) ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada, taraftar tokenlarının kripto para sektörünü ana akım kitlelere ulaştırmada büyük potansiyel sahibi olduğunu söyledi. Chiliz ortaklığından mutluluk duyduğunu belirten CZ, milyarlarca spor taraftarını kripto para camiası ile buluşturmak için sabırsızlandığını dile getirdi.

Chiliz kurucusu ve CEO’su Alexandre Dreyfus da açıklama yaparak bu yeni ortaklık ile önümüzdeki 5-7 yıl içinde spor ve eğlence endüstrisinin kripto para ekosistemi ile daha fazla iç içe geçeceğini temenni etti. CEO Dreyfus, önümüzdeki günlerde oyunlaştırma ve NFT etkinlikleri gibi birçok yeni özelliğin geleceğini de duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!