Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trabzonspor’un Çıkardığı TRA Token ile İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye liginin en büyük dört takımından biri olan Trabzonspor, dün yaptığı Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirisinde kendi dijital parasını hazırladığını duyurmuştu. Kulüp, Socios.com iş birliği ile TRA token adlı 10 milyon adet taraftar tokenini önümüzdeki ay piyasaya sunmayı planlıyor.

Trabzonspor’un geçtiğimiz gün yayınladığı KAP açıklamasında yaptığı taraftar tokeni duyurusunun ardından, proje detayları hem taraftarlar hem de kripto para piyasa takipçileri tarafından merak edilmeye başlandı. Kulübün yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki ay piyasaya sürülmesi tahmin edilen tokenin kısaltma kodu TRA token olacak. Daha önce ülkemizde Galatasaray için de bir dijital para projesi hayata geçirmiş olan Socios.com ile anlaşma sağlayan Trabzonspor, bir yılı opsiyonlu beş yıllık bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Galatasaray’ın ardından kendi kripto parasını çıkaran ikinci kulüp olan Trabzonspor, 10 milyon adet taraftar tokenini piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamada, TRA token için arz başlangıç fiyatının 8 Türk Lirası olmasına karar verildiği duyuruldu.

Türkiye’nin en çok taraftara sahip kulüplerinden biri olan Trabzonspor’un, bu kripto para hamlesi ile Türkiye genelinde dijital paralara olan bakış açısının değişebileceği ve kullanımın yaygınlaşabileceği öngörülüyor.  TRA token Trabzonspor taraftarlarının yanı sıra, fırsatlardan yararlanmak isteyen tüm kripto para yatırımcılarına sunulmak üzere piyasaya sürülüyor. TRA, Socios.com üzerinden satışa sunulacak ve dünyanın ilk tolkenize spor borsası olan Chiliz üzerinden piyasaya sürülecek. Trabzonspor taraftar tokenları özel ürünler, VIP imkanlar, maç biletleri gibi birçok fırsatta kullanılabilecek. TRA token alım işlemi, kredi veya banka kartı kullanılarak kolayca Chiliz üzerinden yapılabilecek; aynı şekilde satma ya da takas işlemleri de Chiliz tarafından destekleniyor olacak.

trabzonspor-tra-token-socios-chiliz

Ne İşe Yarayacak?

Socios.com’un kendi resmi sitesinden yaptığı açıklamaya göre, Trabzonspor taraftar tokenı birçok yenilikçi dijital fırsat için önemli bir rol oynayacak. TRA token sahiplerini bekleyen fırsatlardan bazıları şu şekilde:

  • Birçok oylamaya katıp, kulüp kararlarında söz sahibi olabilmek.
  • Futbolcularla tanışma imkanı.
  • Stadyumda, VIP olarak maç izleme imkanı.
  • Farklı çekilişlerle çeşitli ödüller.
  • “Lider Tablosu” özelliği ile, bölge ya da ülkeye göre 1. taraftar olabilmek için puan toplamak.
  • İlerleyen günlerde kullanıma açılacak Socios.com sohbet ve oyun özelliklerinden faydalanmak.

Socios.com ile İş Birliği

Dünya çapında birçok futbol kulübü için kripto para uygulaması yapmış olan Socios.com, 2019 yılının sonlarında Galatasaray Spor Kulübü ile de bir taraftar tokenı girişimine imza atmıştı. Socios.com iş birliği ile dijital taraftar parası çıkaran diğer kulüplerin arasında FC Barcelona, Atlético de Madrid, Paris Saint-Germain ve Juventus gibi dev isimler de bulunuyor.  Bunların yanı sıra e-spor takımlarına da destek veren Socios.com, Team Heretics ve OG için de dijital para projeleri sunmuştu.

Socios.com ortaklığı ile çıkan ve kısa adı “GAL” olan Galatasaray taraftar tokeni, her biri 10 Türk Lirası karşılığında satın alınabilecek 10 milyon adet token olarak piyasaya sürülmüştü. Trabzonspor kripto parasının sunmak istediği avantajlarla benzer işler yapan GAL, tokena sahip taraftarların sahaya çıkış marşını seçmede söz sahibi olmalarına olanak tanımıştı. Socios.com üzerinden oy kullanan Galatasaray taraftar tokeni sahipleri, %25.04 oranında oyla “Re Re Re Ra Ra Ra” marşını seçmişlerdi.

“Bize Her Yer Trabzon” Şimdi Daha Anlamlı

Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin yaptığı açıklamada, bu taraftar tokenı sayesinde dünyanın dört bir yanındaki taraftarlar ile çok daha etkili bir iletişime geçilmiş olacağını söyledi. Bu global ve yenilikçi projenin “bize her yer Trabzon” sloganını daha da anlamlı kıldığını savunan Zengin, taraftarların bazı konulardaki kararları etkileme ve hatta değiştirme şansına sahip olacağını belirtti.

Socios.com ile iş birliğine de değinen Zengin, Socios.com’un bu konularda dünyanın en iyisi olduğunu düşündüğünü ve dijital dünyada daha başka projeleri birlikte hayata geçirebileceklerine inandığını anlattı. Dijital taraftar tokeni projesinin camia kadar yönetimi de çok heyecanlandırdığını söyleyen genel müdür, iş birliğinden oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

Chiliz ve Socios.com’un CEO’su ve kurucusu Alexandre Dreyfus da Trabzonspor ortaklığı ile ilgili “Onları aramızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Açıklamalarına Türkiye’deki futbol tutkusu karşısında büyülendiğini dile getirerek devam eden Dreyfus, Türkiye’nin yeni teknolojiyi benimseme potansiyeli sayesinde dijital projeler için çok cazip bir pazar olduğunu da ekledi.

Socios.com da Twitter hesabı üzerinden yayınladığı video ile Trabzonspor’un platforma katılımından mutluluk duyduklarını açıkladı ve “Fırtına Geldi Çattı” sloganıyla bu iş birliğini duyurdu

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment