Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kusama (KSM) Altı Ayda 15 Kat Değer Kazandı

Bundan aylar önce Polkadot (DOT) işlemlerini test etmek için kullanılan Kusama (KSM) büyüdükçe büyüyor. Şubat ayında 1,70 dolardan işlem gören KSM aradan geçen 6 ay içerisinde 15 kattan fazla değer kazandı ve 30 dolara kadar dayandı.

Polkadot ağıyla neredeyse birebir aynı kodu paylaşan ve Polkadot’u “kuzeni” olarak tanımlayan Kusama yukarı yönlü bir grafik çiziyor. Bu yılın başında Polkadot işlemlerinin test edilebilmesi için kullanılan Kusama ağı, aradan geçen bu süreç içerisinde yüz milyonlarca dolarlık bir proje haline geldi.

kusama-ksm-coin-fiyat-grafik
Kusama’nın son aylarda çizdiği grafik, CoinGecko

Polkadot tabanlı bir proje geliştirmeye çalışan ekipler, bu gelişim aşamasında Kusama ağında test çalışması yapabiliyor ve projenin eksiklerini burada giderebiliyorlar. Polkadot’un kurucusu olan Gavin Wood tarafından geliştirilen Kusama projesi, bu haliyle Polkadot öncesi yapılan bir prova olarak görülüyor.

Mars Projesiyle Uçuşa Geçiyor

Kripto para takipçileri sosyal medyada kullanılan “To The Moon!” sloganına aşina olacaklardır. Bu slogan genelde Bitcoin gibi kripto paraların uçuşa geçeceğini söylemek için kullanılıyor. Kusama 6 ayda 15 kattan fazla değer kazanarak bu sloganı zaten mecazi olarak da olsa hayata geçirdi.

Fakat Kusama ekibi bununla kısıtlı kalmayıp, Mars ile ilgili gerçekten bir projeye geliştirmeye de çalışıyor. Robonomics ile ortaklık kuran Kusama; “Kusama on Mars” adlı yeni bir proje hazırlıyor. Ekibin amacı Mars ile Dünya arasında veri akışı sağlayabilecek yeni bir sistem kurmak ve Kusama’yı “gezegenlerarası bir köprü” haline getirmek.

Yüz Milyonlarca Dolara Çıktı

Kusama’nın kısa bir süre içerisinde bu kadar hızlı bir büyüme sergilemiş olması kripto para camiasının gözünden kaçmadı. Messari araştırmacılarından Wilson Withiam, sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide Kusama’nın piyasa değerinin ne kadar arttığından bahsetti:

“Zamanında tamamen deneysel amaçlarla kullanılan, denetimden bile geçmeyen ve Polkadot için kullanılan bu proje şu anda neredeyse 300 milyon dolarlık değere sahip. Kusama büyük ölçüde DOT piyasaya sürüldükten sonra değer kazanmaya başladı.”

Withiam bunu söylerken Kusama’nın çizdiği grafiğin “akla mantığa sığmadığını”, bunun kripto para piyasası standartlarında bile inanılmaz bir olay olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment