Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Gözler Yine CME Boşluğuna Döndü

Bitcoin fiyatı dünkü Fed haberinin ardından 11,400 dolar seviyesinde seyretmeye devam ediyor. Yatırımcılar Bitcoin’in 12,000 doları test edip etmeyeceğini merak ederlerken 9,300 dolardaki CME boşluğu göz korkutmayı sürdürüyor.

Bitcoin dün Fed Başkanı Powell tarafından yapılan “enflasyonda artış bekliyoruz” açıklamasına rağmen yukarı yönde hareket etmedi. Şu anda 11,300-11,400 dolar aralığından işlem gören Bitcoin, bu durgunluğun ardından bazı analistleri endişelendirmeye başladı.

Hamle Sırası Ayılarda mı?

Altın fiyatı ile birlikte yükselişe geçen ve 12,000 doların üstüne kadar çıkan Bitcoin; bu barajı muhafaza edemeyip 11,500 doların altına düştü. Yatırımcılar Bitcoin fiyatının yükselip yükselmeyeceği konusunda ikiye bölünmüşken analistler şimdiden olası bir düşüşe karşı uyarıda bulunmaya başladılar.

Sosyal medyada Tradermayne ismiyle tanınan bir analist, Bitcoin’in son günlerde ayıların lehine grafik çizmeye başladığını söyleyerek Bitcoin fiyatının düşüşe geçebileceğine dair bir mesaj verdi. Mayne; 11,700 doların üstüne çıkılmadığı müddetçe kontrolün boğaların eline geçmeyeceğini düşünüyor. Analist yaşanabilecek olası bir düşüş senaryosunu şöyle çiziyor:

bitcoin-fiyati-cme

Gözler CME Boşluğuna Döndü

Yerli kripto para analisti Mr. Freeman da geçen günlerde bir Bitcoin grafiği paylaşıp yatırımcıların dikkatini yeni bir fraktala çekti. Bitcoin fiyatının düşüşe geçebileceği yönünde bir gönderi paylaşan Mr. Freeman, 10,500 dolar seviyesine işaret etti.

Bitcoin bu tahminleri haksız çıkarıp aniden değer kazanmaya başlayabilir ve yeniden 12,000 doları test etmeye çalışabilir. Fakat yatırımcılar şu an için aşağı seviyelerdeki CME boşluğundan da bir hayli endişeliler. CME Group hafta sonu kapalı olduğu için Bitcoin’in CME’deki cuma günkü fiyatı ile pazartesi günkü fiyatı arasında bir boşluk oluşuyor. Güncel veriler Bitcoin için 9,600 dolarda bir boşluk olduğunu gösteriyor ve bu da korku veriyor.

Başka bir analist olan Byzantine General, sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderide bu seviyenin önemini şu şekilde vurguladı:

“Basitçe anlatalım. 11,500 dolar kilit seviye. Haftalık kapanış bunun üstünde olursa (hedef) 16,000 dolar. Altında kapanırsa 10,500 dolar. Onun altındaki destek noktası ise 9,600 dolarda.”

Boşluk Kesin Dolacak mı?

Bitcoin’in CME Group boşluklarını doldurması piyasanın uzun vadede daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlıyor. Bitcoin de genelde bu boşlukları kapatma eğilimi gösteriyor ve bunlar kısa süre içerisinde kapanıyorlar.

bitcoin-cme-group

Bitcoin her ne kadar böyle bir eğilimde olsa bile bu boşlukların kesinlikle kapanacağı söylenemez. Bitcoin için 16,000 dolar seviyesinde de bir boşluk bulunuyor ancak bu boşluk yıllardır kapatılamadı. Dolayısıyla 9,600 dolar seviyesindeki boşluğun da kesinlikle kapatılacağını söylemek doğru olmayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment