Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Winklevoss Bitcoin İçin 500 Bin Dolar Hedefi Verdi

Gemini kurucusu Tyler Winklevoss, Bitcoin fiyatı ile ilgili yeni bir rapor yayınladı. Raporunda ABD Doları’nın güç kaybettiğinden, Koronavirüsün dünya ekonomisini nasıl etkilediğinden, Fed’in bu pandemiyle mücadele edebilmek için ne kadar fazla para bastığından bahseden Winklevoss, tüm bunların Bitcoin lehine olduğunu söyledi. Winklevoss Bitcoin’in bunlar sonucunda değer kazanmaya başlayacağını belirtip BTC için 500 bin dolar gibi bir hedef verdi.

Tyler Winklevoss, Gemini Capital blogunda yazdığı yazısında altın ile Bitcoin arasında bir kıyaslama yaparak Bitcoin’in geleceğine dair iddialı bir tahminde bulundu. Bitcoin’in bazı konularda altından çok daha üstün olduğunu söyleyen Winklevoss BTC’nin zaman içerisinde altını sollayabileceğine inanıyor.

Büyük Kriz Yaklaşıyor

Fed geçtiğimiz son 6 ay içerisinde ekonomiye ondan önceki 11 yılın toplamından daha fazla para soktu. Koronavirüs ile mücadele adı altında ekonomiye trilyonlarca dolar para enjekte edildi. Fed Başkanı Jerome Powell de dahil olmak üzere çoğu uzman bunun enflasyon oranlarında bir artışla sonuçlanacağı görüşünde.

Tyler Winklevoss yazısında Fed’in gittikçe büyüyen bilançosundan, hızla büyüyen borç seviyelerinden ve yaklaşmakta olan enflasyon krizinden bahsetti. Bu krize “Büyük Para Enflasyonu” diye hitap eden Winklevoss, içinde bulunduğumuz durumu şöyle özetliyor:

“Fed Kovid-19 yüzünden devalüasyon yoluna gitmek zorunda kalmışsa da şu anda asıl odaklanılması gereken şey; Amerikan hükümetinin yıllardır çekinmeden izlediği borç parasallaştırma politikasıdır. Merkez bankaları bunun olacağını önceden gördükleri için kendilerini hazırlamaya başlamışlardı. İtibari paranın aleyhine pozisyon alınacaksa; şimdi alınmalıdır.”

Altın Gerçekten Kısıtlı mı?

Büyük Para Enflasyonu yaklaşmaktayken yatırımcılar çareyi altın gibi varlıklara yönelmekte buluyorlar. Fakat Winklevoss, altının uzun vadede çare olmayacağı görüşünde. Bunun sebebi ise kısıtlı miktarda arza sahip olduğu varsayılan altının aslında pek de kısıtlı olmaması. Winklevoss bu noktada şunu söylüyor:

“Altın şu ana dek enflasyona karşı önlem almak amacıyla kullanıldı… (Ancak) altının arzı aslında bilinmemektedir. Altın her ne kadar Dünya’da nadir rastlanan bir metalse de aynı şey galaksimiz için geçerli değildir. Bilim insanları asteroitlerin içerisinde altın gibi metallerin bulunabileceğine inanıyorlar.”

Winklevoss, Elon Musk gibi isimlerin uzay madenciliği yaparak altın kazabileceklerini ve gezegenimizdeki altın miktarının artmaya başlayabileceğini söylüyor. Altının arz yapısını değiştirecek olan bu gelişme; altının değerini de doğrudan etkileyecektir.

altin-gemini-bitcoin

Krize Karşı Ne Kullanılacak?

Gezegenimizdeki altın miktarının zaman içerisinde artış gösterebileceğini söyleyen Winklevoss, altının bu yüzden uzun vadede enflasyona karşı çare olmayacağına inanıyor. Kendisi bu noktada dikkatini Bitcoin’e çeviriyor ve altın ile Bitcoin arasında bir kıyaslama yapıyor.

winklevoss-altin-bitcoin-

Winklevoss Bitcoin’in arz, taşınabilirlik, kullanım kolaylığı gibi birçok açıdan altından daha üstün olduğunu söylüyor. Bitcoin’in piyasa değerinin zamanla altınınkine yaklaşmaya başlayacağını söyleyen Winklevoss, bu durumda BTC fiyatı ile ilgili şu tahminde bulunuyor:

“Bitcoin 10 yıldan kısa süre içerisinde 200 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Altın pazarının toplam değeri ise 9 trilyon dolar. Eğer Bitcoin’i altınla kıyaslayacaksak ve Bitcoin bu yolda ilerlemeye devam edecekse bu Bitcoin’in piyasa değerinin olması gerekenden 45 kat daha düşük olduğu anlamına gelir. Başka bir deyişle; Bitcoin’in anlık fiyatı 45’e katlanabilir ve bu da Bitcoin fiyatını 500 bin dolara çıkarır.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment