Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ShapeShift Borsası Dava Hazırlığında: 1 Milyon Dolarlık Bitcoin Çalındı

Önde gelen kripto para borsalarından ve şirketlerinden birisi olan ShapeShift, bugün dava için ABD Bölge Mahkemesinin yolunu tuttu. ShapeShift dava ettiği kişinin borsanın eski yazılım geliştiricisi Azamat Mukhiddinov olması ise işleri bir hayli ilginç kılmakta. 

Şirket, eski çalışanın ShapeShift’in bilgisayar altyapısını kullanıp bir program yüklediğini iddia etmekte. Programın ShapeShift’in kurumsal hesabından büyük ihtimalle yazılımcıya ait olduğu düşünülen bir cüzdana yavaş yavaş ve ufak miktarlarda BTC aktardığı tespit edildi.

1 Milyon Dolarlık Bitcoin Çalındı

2019 yılının Kasım ve 2020 yılının Mart aylarında yapılan bu transferlerin toplam değerinin 90 Bitcoin‘den fazla yani yaklaşık 1 milyon dolar olduğu vurgulanmakta. ShapeShift tarafından yapılan araştırmada ilk başta 900.000 dolardan fazla değere sahip Bitcoin açığı tespit edildi ve devamında program açığa çıkartıldı. ShapeShift’in özellikle Mayıs ayında bu olayı öğrenip harekete geçtiği belirtiliyor.

ShapeShift 25 Mayıs tarihinde eski yazılımcı ile iletişime geçildiğini ve kendisinin bu suçlamayı kabul ettiğini vurguladı. Azamat’ın çaldığı fonların hepsini iade edemeyeceği, bunun yerine 31.900 dolarlık nakit para ve bunun yanı sıra 60 Bitcoin transferi yaptığı açıklandı. Devamının ise yavaş yavaş geldiği ve Azamat’ın çaldığı 900.000 dolar değerinde fonu iade ettiği açıklandı.

ShapeShift ise bu olayı ortaya çıkartmak için harcadığı efor ve paranın karşılığını almak için yine de mahkemeye gitti. ShapeShift çalışanlarının bu olay için birçok gece sabahladığı ve yeni kod yazmak zorunda kaldığı belirtiliyor. Bunun aynı zamanda çalışanları başka “daha karlı işleri yapmaktan alıkoyduğu” da belirtilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment