Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Bitcoin Öncüsü, XRP’nin En Büyük Başarısızlığını Açıkladı

Satoshi Nakamoto olduğuna dair hakkında güçlü iddialar ortaya atılan Blockstream CEO’su ve Bitcoin yatırımcısı Adam Back, bugün oldukça ilginç bir açıklamada bulundu. Adam Back, XRP Ledger‘ın ve XRP’nin arkasındaki geliştiricilerin en büyük başarısızlığının, Genesis bloğu olarak bilinen ağın ilk bloğunu “kaybetmeleri” olduğunu belirtti.

Olay aslında Monero geliştiricisi Riccardo Spagni’nin Ripple kurucu ortağı Chris Larsen’e yönelik iğnelemesi ile başladı. Spagni’nin iğnelemesine katılan ve buna ekleme yapan Back ise ilginç olaya parmak bastı. XRP Ledger yani XRP’nin blockchain ağının ömründeki ilk hafta ise gerçekten de silinmiş durumda.

Ripple’dan Büyük XRP Hatası

Peki bu iddia tam olarak neye dayanıyor? Aslında Ripple CTO’su David Schwartz’ın 2013 yılında Bitcointalk forumu üzerinde yayınladığı gönderi bunun kaynağı olarak gözükmekte. CTO, Ripple’ın zamanında yaşadığı teknik bir sorun ve hata nedeniyle ağın ilk günlerinin tamamen silindiğini açıklamıştı. Bu da XRP ağının sadece 32.570’inci bloktan itibaren takip edilebildiği gerçeğini ortaya koyuyor.

Back bunu açık açık vurgulamasa da sosyal medya üzerindeki bazı yorumlar, ilk blokların teknik bir hata yüzünden silinmemiş olabileceğinin üzerinde durmakta. Ripple’ın XRP arzının büyük bir kısmının sahibi olması da bu iddialara yönelik şüpheleri ve merkeziyet korkusunu arttırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment