Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Değerini Yüzde 200 Arttıran Polkadot (DOT) için Yükseliş Devam Ediyor mu?

Polkadot (DOT), piyasaya sürülmesinin üzerinden yalnızca 8 gün geçmesine rağmen değerini iki kattan fazla arttırmayı başardı. Asya’nın önde gelen kripto para fonlarından biri olan Spartan Black’e göre ise bu sadece bir başlangıç.

Geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen Polkadot (DOT), bir haftadan kısa bir sürede değerini 2.5 dolardan, 6.75 dolara çıkarmayı başardı. Birçok uzmana göre destek bölgesi olan 6.50 dolar barajını aşıldıktan sonra DOT’ın yükselişi devam edecek. Asya merkezli büyük bir kripto para fonu olan Spartan Black’e göre ise DOT, piyasa değeri açısından en değerli 3 kripto para arasına girebilir. Güncel listede ilk üçü sırasıyla; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) paylaşıyor. DOT ise şu an 5. sırada bulunuyor.

DOT’ın piyasaya ilk çıktığı günlerde Spartan Black’ten Kelvin Koh, altkoinin 5 dolara rahatlıkla ulaşacağı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Bunun ardından bir tahminde daha bulunan Koh, Polkadot’ın en değerli 3 kripto para arasına gireceğini de ileri sürdü.

Koh’a göre Polkadot, en önemli blockchain tabanlı akıllı sözleşme protokolü olan Ethereum’la rekabet içinde değil ve olası bir DOT yükselişi ETH’de düşüşe sebep olmamalı. Koh, Polkadot’un Ethereum’la bir yarış içine girmeden yükselişini devam etmesi halinde piyasada sağlam bir yer edinebileceğini savunuyor. ETH’nin değeri 43 milyon dolarken DOT hemen arkasından onu takip etse de, değeri yalnızca 5,6 milyar dolar. Koh’un açıklamalarına göre Polkadot ve Cosmos (ATOM) gibi protokolleri, ETH’den ayıran en önemli özellik birden çok blockchain ağına olanak tanımaları. Bu sebeple Koh, DOT veya ATOM’un Ethereum’un yerini almayacağını savunuyor.

DOT/USDT grafiği. Kaynak

Polkadot (DOT) Nedir?

Polkadot, eski ICO tokeni New Dot’ın yeniden markalaşan hali olarak görülüyor. DOT tokeni 19 Ağustos 2020 tarihinde Binance de dahil olmak üzere birçok borsada işlem görmeye başladı. Çıkış fiyatı olan 3 dolar bandından 6.50 dolara çıkması hiç de uzun sürmedi.

Polkadot, 2016 yılında Gavin Wood tarafından tasarlandı ve Ethereum’un Parity Technologies ve programlama dili konularında kilit bir rol oynadı. Polkadot’un bu hızlı gelişiminin arkasında ise sağlam teknolojik bir yapı bulunuyor. Aynı zamanda Polkadot, akıllı sözleşmeler konusunda en iyi donanımlı geliştiricilerden birine sahip.  Daha şimdiden ekosisteminde 200’e yakın proje barındırdığı bilinen DOT’un gelişimi duracak gibi gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment