Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Deneme Amaçlı Aldığı Bitcoin 70 Kat Değerlendi

Amerikalı gazeteci Jon Fortt, deneme amacıyla aldığı Bitcoin ile 70 kat kâr sağladığını açıkladı. Fortt, kripto para borsası Coinbase CEO’su ile tanışmasının ardından 5 yıl önce aldığı 1 dolarlık BTC’nin bugün neredeyse 70 dolar ettiğini paylaştığı grafik ile gösterdi. 

CNBC’deki New York Borsası’nda gerçekleşen “Squawk Alley” isimli program ile tanınan gazeteci Jon Fortt Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile Bitcoin deneyimini takipçileri ile paylaştı. Fortt yaklaşık 5 yıl önce Coinbase şirketini daha iyi anlamak için kripto para borsasının CEO’su Brian Armstrong ile bir görüşme gerçekleştirdiğini anlattı.

Fortt görüşme kapsamında Coinbase mobil uygulamasını indirdiğini ve ardından nasıl çalıştığını göstermek amacıyla 1 dolarlık Bitcoin gönderdiğini söyledi. Gazeteci Forrt, Bitcoin performansının nasıl ilerlediğini daha yakından takip etmek ve görmek amacıyla bu 1 dolarlık BTC’yi saklamaya karar verdiğini belirtti.

1 dolarlık Bitcoin 70 kat değerlendi

CNBC programından sonra kendi teknoloji, liderlik ve inovasyon markası Fortt Knox’u kuran Jon Fortt bugün paylaştığı grafik ile Coinbase borsasındaki Bitcoin’inin durumunu gösterdi. Coinbase uygulamasının ekran görüntüsünü paylaşan gazeteci, saklamaya karar verdiği 1 dolarlık BTC’nin bugün 68,09 dolar olduğunu gözler önüne serdi. Paylaştığı performans grafiğine göre Bitcoin’i tuttuğu beş yıl içinde bu değer 72,84 dolara dahi çıkmıştı.

jon-fortt-Bitcoin
Jon Fortt tarafından paylaşılan ekran görüntüsü

Jon Fortt o gün 1 dolar yerine 100 dolarlık yatırım yapsaydı o para şu an yaklaşık 7 bin dolar olacaktı. Gazetecinin Twitter takipçileri gönderisinin altına “neden daha fazla almadın?” ya da “eğer daha fazla yatırım yapmadıysan şimdi çok pişmansındır” gibi yorumlarda bulundular.

Fortt bu yorumlara yanıt vererek, bir teknoloji muhabiri olarak bireysel olarak bir hisse senedi satın almadığını; aynı şekilde kripto paralara da yatırım yaparak bir spekülasyon oluşturmak istemediğini belirtti. Fortt böyle bir yatırım kararının, haberlerde tarafsızlık ilkesini korumasına engel olabileceği için daha fazla yatırım yapmadığını açıkaladı. Bu grafiği şu an paylaşmasının sebebini ise şöyle açıkladı:

“Yine de bu grafik ile Bitcoin’e erkenden gösterdiğim ilginin kanıtına bakarak tatmin oluyorum”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!