Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Komitesi: Kiralık Katillere Kripto Para Ödeniyor

Rus Araştırma Komitesi, yaptığı açıklama ile kiralık katillere kripto para ile ödeme yapıldığını belirtti. Heyet, kiralık katillere bu ödemeyi yapan kişi ya da kişilerin belirlenmesinin zor olduğunu söyledi.

Rus Araştırma Komitesi yerel bir ajansa yaptığı açıklamada kiralık katillerin ödeme olarak kripto para kabul ettiğini bildirdi. Siber ve Bilişim Suçları Departmanı Başkanı Konstantin Komarda, araştırma heyeti olarak anonim suçları titizlikle irdelediklerini açıklarken, VPN gibi hizmetleri kullanarak yasa dışı faaliyetleri sürdürmeye çalışan kişilerin peşinde olduklarını belirtti.

Paraları aklamak için çok karmaşık yollar izleniyor

Rus Araştırma Komitesi’nde Siber Suçlar ve Bilişim Suçları Departmanı Başkanı Konstantin Komarda, kiralık katil vakalarında kripto para birimlerinin kullanıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Komarda, kiralık katile ödeme yapacak kişiyi belirlemenin zor bir iş olduğunun altını çizdi. Yetkili, suçluların kripto para ödemelerini fiat para birimine çevirirken izledikleri yolu da açıkladı. Komarda suçluların kripto paraları üçüncü şahıslara ait 15-20 farklı dijital cüzdan aracılığı ile akladığını ve bunun da iz sürmeyi zorlaştırdığını söyledi.

“Bu para amaçlanan kişinin eline geçmeden önce on binlerce diğer işlem arasında gizleniyor. Tüm bu verileri analiz etmek için uzmanlar ve özel ekipmanlar gerekiyor.”

kiralik-katil-kripto-para

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!