Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalarda İşlem Gören Bin 300 Altcoin Projesi, Tekrar Gözden Geçirilecek

Güney Kore’deki kripto para sektöründen temsilciler, yerel şirketlerin uyması gereken yeni davranış kurallarını açıkladı.

Güney Kore’de 20 kripto para borsası ve bunları temsil eden kuruluş tarafından hazırlanan kurallar, 19 Temmuz’da uygulamaya girecek. Aynı gün içerisinde Güney Kore’de kripto para yatırımcılarının korunması için hazırlanan yasal çerçeve de yürürlüğe girecek.

Binden fazla kripto para incelenecek

Yeni davranış kuralları kapsamında Güney Kore’deki kripto para platformlarında halihazırda işlem gören bin 300’den fazla kripto para projesi, yeniden gözden geçirilecek. Platformlara bunun için altı ay zaman tanınacak.

Dijital Varlık Borsaları Birliği (DAXA), “Eğer bir borsa, gelecekte yeni bir kripto para listeleyecek olursa bu token’ı hem resmi hem niteliksel gereklilier doğrultusunda inceleyecek” dedi.

Resmi gereklilikler kapsamında ihraççının güvenilirliğine, yatırımcıların korunması için alınan önlemlere, güvenlik ve yasal uyumluluk düzeyine bakılıyor. Bu kriterlerden herhangi birine uymayan projeler, platformda listelenemiyor.

Bağımsız bir kurul oluşturulacak

Yeni kurallar kapsamında kripto para platformları, kripto paralarla ilgili alınacak listeleme kararını değerlendirmesi için bağımsız bir kurul oluşturacak. Listelenecek tokenlar ile ilgili izlenecek karar sürecinin belgelenmesi ve 15 yıl boyunca arşivlenmesi gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!