Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rakibi ile Başı Dertte Olan Dev Bitcoin Madencisi Bu Ay Yüzde 21 Büyüdü!

Bitcoin madencilik şirketi Bitfarms, Riot’un satın almaya çalışmasına engellemeye çalışırken Halving sonrası iyileşmeye devam ediyor.

Bitfarms, Riot Platforms’ın devralma girişimlerine karşı koymaya çalışırken Nisan ayındaki Bitcoin halving’inin (yarılanma) ardından madencilik operasyonlarını yeniden düzenlemeye devam ediyor. Bitfarms, bu iyileşme sürecinde Riot Platforms’un kendilerini satın almalarına karşı önlemler de almaya çalışıyor.

Bitfarms, geçtiğimiz ay Bitcoin üretimini 156 Bitcoin’den 189 Bitcoin’e yükseltti. Bu 189 BTC’nin 134’ünü 8,8 milyon dolar karşılığında. Şu anda şirketin hazinesinde 850 BTC’den 905 BTC’ye çıkarak toplamda 55,2 milyon dolar değerinde Bitcoin bulunuyor.

Şirketin yetkilisi Ben Gangon yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

Filo yükseltmelerimizde ve yeni tesis inşaatlarımızda ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yıl şu ana kadar 39.000’den fazla yeni madencilik malzemesi kurduk eskilerini yerinden çıkardık. Tüm tesislerimizde yükseltmeleri tamamladık ve bu durum hashrate’in önemli ölçüde artmasına yol açtı. 

Bitfarms, aylık bazda %21’lik bir artış gösterirken geçen yılın aynı dönemine göre %51’lik bir düşüş yaşamış oldu. Bunun nedeninin Bitcoin halving’i olduğu tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!