Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalardaki Bitcoin Miktarı Rekor Bir Hızda Azalıyor

Bitcoin fiyatı günlerdir ve neredeyse haftalardır 10.000 dolar seviyesi ile adeta flört ediyor. Özellikle Bitcoin Halving öncesinde yakalanan ivmenin, Halving sonrasında ciddi bir gerileme yaşadığı görüldü ve bu durum kullanıcıların kripto para borsalarındaki BTC’lerini çekmeleri ile sonuçlandı.

Yatırımcıların Bitcoin Çekme Sebebi Ne?

Blockchain araştırma firması Glassnode‘un büyüme stratejisti Liesl Eichhols konu hakkında yaptığı açıklamada ve yayınladığı haftalık raporda, BTC’nin genel durumunun stabil olduğunu ancak yatırımcıların devamlı olarak BTC çekmeye devam ettiğini belirtti.

Glassnode’un verilerine göre kullanıcılar kitleler halinde BTC çekmeye devam ediyor. 12 Mart tarihinden bu yana borsalardaki Bitcoin miktarında önemli azalmalar görülmekte ve uzmanlar bunun tarihte borsaların BTC bakiyesi ile ilgili görülen en büyük ve uzun düşüş trendi olduğunu düşünüyorlar.

Aslında bu durum ilk sanılanın aksine olumlu bir düşünceden ortaya çıkmış olabilir. Yatırımcılar, Bitcoin Halving öncesinde ve sonrasında fiyatın uzun vadede yükseleceğini düşünerek bunu uzun süre işlem yapmayacakları cüzdanlarına çekiyor olabilirler. Bu da borsalardan ne kadar fazla BTC çekilirse, Bitcoin’in uzun vadeli yükselişine o kadar fazla inanan olduğunu gözler önüne seriyor. Bunun yanı sıra içerisinde oldukça küçük miktarlarda BTC bulunduran adreslerin sayısında da artış olduğu gözlemleniyor. Bunun direkt olarak borsalardan çekilen BTC miktarları ile ilgisi olduğu açık.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment